Australië

Sydney

Sydney is de beroemdste en grootste stad van Australië. Met meer dan 4 miljoen inwoners is de stad een bruisende metropool vol drukte en hectiek, maar tegelijkertijd hangt er een relaxte en ongedwongen sfeer. Niet voor niets dat Sydney behoort tot de meeste leefbare steden ter wereld. Sydney heeft fantastische bezienswaardigheden en heerlijke stranden. De ideale combinatie!

Bezienswaardigheden

Het Sydney Opera House is hét symbool van Sydney. Het is een kunstwerk en theater in één en de grootste trekpleister in de stad. Het architectonisch hoogstandje is schitterend gelegen aan het water. Je kunt een rondleiding krijgen door het prachtige gebouw of natuurlijk ‘gewoon’ naar een voorstelling gaan.

De Harbour Bridge is de grootste stalen boogbrug ter wereld. Het verbindt het centrum van Sydney met het noorden van de stad. De brug overspant 503 meter en is 134 meter hoog. Voor de ultieme kick klim je onder leiding van een gids in 3 uur naar de top van de brug. Je hebt een adembenemend uitzicht over de wereldstad en kan zelfs de Blue Mountains zien liggen! Onder de Harbour Bridge ligt het oudste gedeelte van Sydney, The Rocks. Hier maak je een leuke wandeling langs de oude gebouwen en door oude straten. Het is ook een topplek voor het kopen van een leuke souvenir!

Ook de haven Darling Harbour zet je op je lijstje bij een bezoek aan Sydney. De haven was een belangrijke plek voor internationale handel, nu is het er voor toeristen ook erg leuk. Hippe restaurants, interessante musea, mooie parken en goede uitgaansgelegenheden maken Darling Harbour geliefd onder de toeristen.

Midden in het centrum zie je de 309 meter hoge Sydney Tower. Op 250 meter hoogte is een observatiedek vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Het is het hoogste uitkijkpunt van Australië. Echte durfals gaan voor de Sydney Skywalk. Bovenop de Sydney Tower heb je twee glazen platformen die buiten de rand van de toren uitsteken. Zo heb je een unieke (en enge!) kijk op de straten beneden je!

Andere leuke bezienswaardigheden zijn de botanische tuinen en de wijk Kings Cross. Het is de meest levendige uitgaansbuurt van Sydney en daardoor een wijk waar veel backpackers verblijven. Ook heeft Sydney haar eigen Chinatown waar je smult van de lekkerste Aziatische gerechten.

Stranden

Sydney heeft verschillende fijne stranden. Bondi Beach is waarschijnlijk het bekendste strand. Je kunt er erg goed surfen, maar natuurlijk ook gewoon relaxen en zwemmen. Iets ten noorden van Sydney ligt een smal schiereiland met aan beide kanten een lang zandstrand. Het is Palm Beach. Dit strand wordt vergeleken met het St. Tropez van Australië, het is er zien en gezien worden. Coogee Beach en Manly Beach zijn iets rustiger en wat meer laidback. Meer dan genoeg keuze!

Wist je trouwens dat je van mei tot december walvissen kunt spotten in de buurt van Sydney? De enorme bultruggen trekken in die periode langs de Australische kust in hun zoektocht naar een partner. Met een boottocht heb je veel kans om ze te zien, vooral in de maanden juni en juli.

Populair op Travly