Namibië

Swakopmund

Swakopmund is dé adrenalinehoofdstad van Namibië en misschien wel van heel zuidelijk Afrika. Onder andere door de prachtige ligging tussen de woestijn en oceaan is het de grootste ‘dropzone’ voor skydivers in heel Afrika. Er zijn tal van spannende activiteiten te ondernemen in de meest toeristische plaats van Namibië. In Swakopmund zie je heel duidelijk Duitse invloeden vanuit de Duitse overheersing in de 19e eeuw. Voor een rustiger dagje kun je dus mooi die Duitse architectuur bekijken!

Je zult je makkelijk meerdere dagen vermaken in Swakopmund. De ene dag ga je quad rijden door het losse zand in de woestijn, terwijl je de andere dag met een kajak de oceaan op gaat. Door de hoge zandduinen kun je bij Swakopmund heel goed sandboarden. Op een bord van de hoge zandduinen afglijden en tot wel 80 kilometer per uur gaan, dat geeft zeker een adrenaline stoot!

Doe je het liever iets rustiger aan, dan verken je de zandduinen rijdend op een kameel of bewonder je de grote groepen flamingo’s in Walvisbaai. Als je een uurtje richting het noorden rijdt, kun je een kijkje nemen bij één van de grootste zeehondenkolonies ter wereld. Tevens vind je in Swakopmund een moderne boulevard en kun je vanaf je strandbedje genieten van de warme zon.

Populair op Travly