Thailand

Sukhothai Historical Park

Binnen Sukhotai Historical Park vind je de ruïnes van prachtige tempels en het voormalige koninklijke paleis in Sukhotai. Van 1238 tot 1376 fungeerde Sukhotai namelijk als hoofdstad van Thailand. Het historische park is één van de meest bezochte archeologische vindplaatsen in Thailand. Wat Mahathat is het hoogtepunt van het park, maar er zijn meer dan genoeg tempels de moeite waard om te bekijken!

Het park is verdeeld in 5 zones, namelijk centrum, noord, zuid, oost en west. Het centrum is omgeven door stadsmuren en geeft je toegang tot 26 tempels en het voormalige paleis. Binnen een straal van 5 kilometer om het centrum zijn nog ruim 70 historische plekken te vinden. Een fiets huren is daarom wel erg handig. Naast Wat Mahathat is in ieder geval ook Wat Sa Si de moeite waard. Bij Wat Si Chum zie je misschien wel de grootste boeddha die je ooit hebt gezien!

Entreegelden & openingstijden

Sukhothai Historical Park is dagelijks geopend van 6:00 tot 18:00 uur. Het park is onderverdeeld in 5 zones en toegang tot één zone kost 100 baht. Voorheen was er een toegangsbewijs voor alle zones voor 350 baht, maar deze wordt momenteel niet meer verkocht. Het is onduidelijk of dit combinatieticket nog terugkomt. Het toegangsbewijs is één dag geldig. Als je met een fiets het park betreedt, betaal je 10 baht extra. Voor de ingang van het Sukhothai Historical Park vind je tal van organisaties die fietsen verhuren. Je betaalt hier zo’n 30 baht per dag voor.

Vervoer naar Sukhothai Historical Park

De stad Sukhothai bestaat uit twee delen, Old Sukhothai en New Sukhothai. Het oude en nieuwe gedeelte liggen zo’n 15 kilometer van elkaar verwijderd. In beide stadsdelen vind je tal van accommodaties. Wanneer je in Old Sukhothai overnacht, dan ligt het historisch park op loopafstand. Vanuit New Sukhothai kun je met een pendelbus naar het park. Deze pendelen tussen het park en de nieuwe stad vanaf 7 uur ’s ochtends tot een uur of 5 in de middag.

Sukhothai zelf bereik je met de bus of met de trein en de bus. Vanuit Bangkok of Ayutthaya kun je met de trein naar Phitsanulok. Daar neem je een taxi of tuktuk naar het busstation van Phitsanulok en pak je de bus naar Sukhothai. Je bent vanaf Bangkok ongeveer 6 uur onderweg. Kom je vanaf Chiang Mai, dan kun je de bus nemen naar Sukhothai. Je bent er dan in 4 tot 5 uur rijden.

Populair op Travly