Cambodja

Sihanoukville

Sihanoukville is een behoorlijke stad aan de zuidkust van Cambodja. Lange tijd was het een fijne plek om te relaxen op het strand, cocktails te drinken in een levendige beach bar en een frisse duik te nemen in de zee. Sihanoukville heeft door het opkomende toerisme helaas een groot deel van haar charme verloren. Overal in de stad worden grote hotels en resorts gebouwd en de stad is overspoeld door Chinese toeristen. Of het nog steeds een toffe plek is om te bezoeken, dat zul je voor jezelf moeten bepalen!

Wat te doen in Sihanoukville

Je bezoekt Sihanoukville vooral voor zon, zee en strand. Stranden als Ochheutal Beach en Serendipity Beach zijn populair en hebben een bruisend uitgaansleven. Bij Otres Beach vind je nog wel iets van de backpackers-sfeer die je eerder meer voelde in Sihanoukville.

Als je zin hebt om na het zonnen en zwemmen iets te gaan doen, dan kun je een bezoek brengen aan de spectaculaire tempels Wat Krom en Wat Leu of je kunt een kijkje nemen bij de Kbal Chhay Waterfalls. Vanuit Sihanoukville kun je ook makkelijk naar het nabijgelegen Ream National Park.

Uitvalsbasis voor Koh Rong en Koh Rong Samloem

Als je écht mooie stranden en een fijne sfeer wilt, dan kun je beter naar de eilandjes Koh Rong of Koh Rong Samloem gaan. Vanuit Sihanoukville vertrekken iedere dag speedferry’s die je naar deze bounty eilandjes brengen. Hier vind je ongerepte jungle, spierwitte zandstranden en ultrahelder zeewater.

Hoe kom je in Sihanoukville?

Sihanoukville is eenvoudig te bereiken met de bus. Vanaf Phnom Penh ben je zo’n 4 tot 6 uur onderweg (afhankelijk van de verkeersdrukte) en je betaalt hiervoor 8 tot 14 dollar. Ook vanaf plaatsen zoals Kep of Kampot kun je makkelijk naar Sihanoukville. Dit zal ongeveer 2 uur duren met de bus.

Enkel in de weekenden gaat er ook een trein van Phnom Penh naar Sihanoukville. De treinrit duurt zo’n 7 uur.

Overnachten

Populair op Travly