Sri Lanka

Sigiriya

Het dorp Sigiriya is de thuisbasis van misschien wel de bekendste highlight van Sri Lanka: Lion Rock. Deze bijzonder gevormde rots steekt hoog boven het groene landschap uit en is ontzettend fotogeniek. Voor het allerbeste uitzicht op Sigiriya Rock beklim je de nabijgelegen Pidurangala Rock. Het zal je wat zweetdruppels kosten, maar je komt terug met jaloersmakende foto’s!

Lion Rock in Sigiriya

De reden waarom reizigers Sigiriya bezoeken is toch vooral voor Lion Rock. De rots heeft een unieke vorm én historische waarde. Op de rots werd in de 5e eeuw een paleis gebouwd voor koning Kassapa. Als je Lion Rock beklimt, kun je de overblijfselen van het paleis bekijken. Ook kom je onderweg langs de symmetrische tuinen, eeuwenoude muurschilderingen en de Spiegelmuur.

Er zijn helaas wel twee nadelen aan het beklimmen van Lion Rock: het is erg duur ($30 dollar per persoon entree) en het is erg druk. Daarnaast is de rots juist zo bijzonder door de unieke vorm en die zie je natuurlijk niet als je er bovenop staat.

Pidurangala Rock beklimmen

Het beste uitzicht op Sigiriya Rock heb je dus niet vanaf de rots zelf, maar vanaf een andere rots in de omgeving: Pidurangala Rock. Het beklimmen van Pidurangala Rock is veel goedkoper en het is er veel minder druk. Het is wel even een flinke klim, maar het uitzicht is het zo waard!

Op olifantensafari

Naast het beklimmen van Lion Rock en/of Pidurangala Rock is er nog een hele leuke activiteit te doen vanuit Sigiriya. Vlakbij het dorp liggen namelijk de nationale parken Minneriya en Kaudulla. Hier heb je – vooral in het droge seizoen van mei t/m september – een hele goede kans om veel olifanten in het wild te spotten. Aanrader!

Hoe kom je in Sigiriya?

Sigiriya is een klein dorp in de culturele driehoek van Sri Lanka. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Dambulla. Als je met het openbaar vervoer reist, zul je dus altijd eerst de bus naar Dambulla moeten nemen. Vanaf daar kun je een lokale bus naar Sigiriya pakken of voor de laatste kilometers een tuktuk nemen. De totale reistijd vanaf Anuradhapura naar Sigiriya is ongeveer 2 tot 3 uur en vanaf Polonnaruwa is het maar 1 tot 2 uurtjes met de bus. Vanaf Kandy ben je wat langer onderweg. Reken op een uurtje of 4 in de bus.

Overnachten

il Frangipane
il Frangipane

Luxe kamers - op loopafstand van Lion Rock - buitenzwembad aanwezig - verrukkelijk eten - bestseller in Sigiriya

Victory Villa Sigiriya
Victory Villa Sigiriya

Veel waarde voor je geld - ruime bungalows met airco - goede service - gelegen op een rustige locatie

Palmyra Nature Resort Sigiriya
Palmyra Nature Resort Sigiriya

Nette kamers voorzien van alle faciliteiten - uitstekend ontbijt inbegrepen - zeer schoon & comfortabel

Populair op Travly