Sri Lanka

Sigiriya

Het dorp Sigiriya is de thuisbasis van misschien wel de bekendste highlight van Sri Lanka: Lion’s Rock. Deze bijzonder gevormde rots steekt hoog boven het groene landschap uit en is ontzettend fotogeniek. Voor het allerbeste uitzicht op Sigiriya Rock beklim je de nabijgelegen Pidurangala Rock. Het zal je wat zweetdruppels kosten, maar je komt terug met jaloersmakende foto’s!

Lion Rock in Sigiriya

De reden waarom reizigers Sigiriya bezoeken is toch vooral voor Lion Rock. De rots heeft een unieke vorm én historische waarde. Op de rots werd in de 5e eeuw een paleis gebouwd voor koning Kassapa. Als je Lion Rock beklimt, kun je de overblijfselen van het paleis bekijken. Ook kom je onderweg langs de symmetrische tuinen, eeuwenoude muurschilderingen en de Spiegelmuur.

Er zijn helaas wel twee nadelen aan het beklimmen van Lion Rock: het is erg duur ($30 dollar per persoon entree) en het is erg druk. Daarnaast is de rots juist zo bijzonder door de unieke vorm en die zie je natuurlijk niet als je er bovenop staat.

Pidurangala Rock beklimmen

Het beste uitzicht op Sigiriya Rock heb je dus niet vanaf de rots zelf, maar vanaf een andere rots in de omgeving: Pidurangala Rock. Het beklimmen van Pidurangala Rock is veel goedkoper en het is er veel minder druk. Het is wel even een flinke klim, maar het uitzicht is het zo waard!

Populair op Travly