China

Shanghai

Shanghai is het economische hart van China. De laatste 20 jaar is Shanghai onwijs gegroeid en gemoderniseerd. Meer dan 2.000 wolkenkrabbers bepalen het straatbeeld in de miljoenenstad. Want hou je vast, er wonen ruim 24 miljoen (!) mensen in Shanghai. Het hypermoderne Shanghai vormt een groot contrast met het Chinese platteland. Bijzonder om tijdens je rondreis beide kanten van China te ontdekken dus!

Pudong & Puxi

De rivier Huangpu loopt door Shanghai en splits de stad grofweg in twee delen: Pudong en Puxi. Pudong is een ultramodern zakendistrict met torenhoge gebouwen en de bijbehorende haastige zakenmensen en drukte. In Puxi vind je meer een mix van oudere en nieuwe gebouwen. Historische tempels worden hier afgewisseld met hoge flatgebouwen.

Skyline van Shanghai

De skyline van Shanghai is wereldberoemd en perfect te zien vanaf De Bund. Vanaf deze boulevard aan de andere kant van de rivier heb je het beste uitzicht op de wolkenkrabbers. Bezoek de Bund zeker ook ’s avonds, want de skyline is mooi verlicht! Op de boulevard staat het bol van de souvenirkraampjes en eetstalletjes. De oudste gebouwen van de stad liggen aan De Bund, waardoor de boulevard een historisch karakter krijgt. Het is de meest iconische plek van Shanghai.

Shoppen in Shanghai

Eén van de grootste en indrukwekkendste winkelstraten ter wereld ligt in Shanghai, namelijk Nanjing Lu. Je kunt hier van alles krijgen. Zowel grote internationale modehuizen als Chinese merkwinkeltjes zijn hier gevestigd. Naast Nanjing Lu kun je goed shoppen in het stadsdeel Xintiandi. De buurt is grotendeels autovrij en voor een groot deel gerenoveerd. Je kunt er fijn winkelen, eten in goede restaurants en op stap in het hippe nachtleven.

Chinese cultuur in Shanghai

In het moderne Shanghai vind je op sommige plaatsen nog wel wat terug van de traditionele Chinese cultuur. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is YuYuan Garden die honderden jaren geleden is aangelegd volgens Chinese gebruiken. In de tuin ligt een beroemd theehuis en je kunt souvenirs kopen in de traditionele gebouwen in de tuin. De Jade Boeddha Tempel en de JingAn Tempel behoren tot de bekendste tempels in Shanghai. Ook het Shanghai Museum mag je niet overslaan!

Uitkijken over Shanghai

Natuurlijk wil je deze miljoenenstad van boven zien. Een aantal wolkenkrabbers hebben een uitkijkpunt voor toeristen in het gebouw. Het beroemdste uitkijkpunt is die in de tv-toren Oriental Pearl Tower. Vanaf 259 meter hoogte heb je een fantastisch 360 graden uitzicht over de stad. De glazen vloer maakt het uitzicht voor mensen met hoogtevrees een tikkeltje spannend! Een andere goede plek om uitzicht te hebben over Shanghai is het World Financial Center.

Populair op Travly