Maleisië

Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre

Die vriendelijke, roodbruine mensapen wil je toch graag eens zien? Dat kan, maar helaas nog maar op weinig plekken op de wereld. In het wild tref je ze enkel nog in Indonesië (Sumatra en Kalimantan) en op Maleisisch Borneo. Doordat de orang-oetan bedreigd is, zijn er diverse opvangcentra in het leven geroepen. Het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre (SORC) is één van deze plekken waar de leuke apen opgevangen worden als ze hulp nodig hebben.

Het opvangcentrum is met een oppervlakte van 43 vierkante kilometer het grootste opvangcentrum voor orang-oetans. Als een orang-oetan illegaal gevangen is genomen, gewond is geraakt of wees is geworden, kunnen ze worden opgevangen in het centrum. Stap voor stap wordt de apen geleerd om weer zelf in het wild te kunnen leven.

Bij een bezoek aan het SORC ben je vrijwel zeker dat je de orang-oetans te zien krijgt. Twee keer per dag worden de dieren gevoerd en dat is dan ook de beste tijd om ze te bekijken. De meeste reizigers combineren een bezoek aan het opvangcentrum met een trip naar de nabijgelegen Kinabatangan rivier. Als je gelukt hebt zie je dan oerang-oetans in het wild!

Praktisch

De entreeprijs is 30 RM voor volwassenen. Als je een fototoestel of filmcamera bij je hebt, dan betaal je 10 RM extra. Met het entreegeld wordt uiteraard de opvang van de beesten betaald, dus zo draag je gelijk je steentje bij!

Populair op Travly