Colombia

San Gil

San Gil is het outdoor paradijs van Colombia. Avonturiers en adrenaline zoekers zitten hier helemaal goed. De stad zelf is niet heel bijzonder, het is de omgeving vol watervallen, bergen en grotten waarvoor je naar San Gil komt. De mogelijkheden om dit toffe landschap te ontdekken zijn eindeloos. Denk maar aan raften, canyoning of paragliden. Je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt!

San Gil staat vooral bekend om het wildwater raften. Je kunt rafts boeken op diverse niveaus, zodat je altijd de kick krijgt die je zoekt. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is paragliden over de imposante Chicamocha Canyon. Deze kloof van 2 kilometer diep zal absoluut indruk op je maken! Cascadas de Juan Curi zijn prachtige watervallen waar je van kunt abseilen als je wilt.

De omgeving van San Gil is ook perfect voor mooie wandel- of mountainbiketochten. Zo is het dromerige dorp Barichara met de witte huizen, de bruine straten en de groene heuvelen een mooie bestemming om naartoe te gaan met de mountainbike.

Hoe kom je in San Gil?

San Gil is makkelijk bereikbaar met de bus vanaf Bogota of Bucaramanga. Als je met de bus vanuit Bogota vertrekt, zul je wel de hele dag onderweg zijn. Ook vanaf Villa de Leyva kun je naar San Gil, maar dan zul je moeten overstappen bij Tunja. Bucaramanga ligt op zo’n 100 kilometer ten noorden van San Gil. Vanaf hier doe je er ongeveer 2,5 tot 3 uur over met de bus.

De lange afstandsbussen komen aan in het Terminal de Transporte in San Gil. In het centrum van de stad vind je ook nog een kleiner busstation, Terminalito. Vanaf hier kun je met de bus naar omliggende dorpen, zoals Barichara en Guane.

Overnachten

Sam'S VIP Hostel San Gil
Sam'S VIP Hostel San Gil

Aan het centrale plein - klein buitenzwembad - gezelligheid in de gemeenschappelijke ruimtes - slaapzaal of tweepersoonskamer met gedeelde of eigen badkamer

Meraki Boutique Hostel
Meraki Boutique Hostel

Leuk ingericht - slapen zonder geluidsoverlast - behulpzaam personeel - dichtbij het centrum - verrukkelijk ontbijt

Populair op Travly