Cambodja

Sambor Prei Kuk

In de archeologische zone van Sambor Prei Kuk vind je de overblijfselen van de hoofdstad van het Chenla Rijk. In Khmer taal betekent Sambor Prei Kuk letterlijk ‘de tempel in de rijkdom van het bos’. De overblijfselen van de in de 6e en 7e eeuw bloeiende stad beslaan een oppervlakte van 25 vierkante kilometer. Een ommuurd stadscentrum met daarin talloze, achthoekige tempels maken Sambor Prei Kuk een unieke plaats. Zandstenen zijn tot in detail gedecoreerd en de kunst en architectuur die hier ontwikkeld werd was de basis voor de Khmer stijl in de Angkor periode.

Ooit stonden er honderden tempels in dit gebied. Veel zijn er helaas vergaan, wellicht helemaal verzwolgen in het dichte oerwoud. Dat de tempelruïnes zo verstopt zitten in de jungle maakt de plek alleen maar bijzonderder en mysterieuzer. Sambor Prei Kuk wordt gezien als het meest indrukwekkende monument in Cambodja van de pre-Angkoriaanse tijd. De tempels worden door veel toeristen overgeslagen en je kunt hier dan ook in alle rust (bijna in je eentje) van genieten!

Vervoer en overnachten voor Sambor Prei Kuk

Sambor Prei Kuk kun je het beste bezoeken vanaf het stadje Kampong Thom. Dit is een rustig stadje met enkele goede guesthouses en hotels. Op ongeveer 30 kilometer rijden liggen de tempelruïnes Sambor Prei Kuk. Je kunt hier met een gehuurde scooter naartoe rijden of via je hotel een tuktuk chauffeur regelen die tevens als gids bij de tempels kan dienen. Wij zouden het laatste aanraden!

Sambor Prei Kuk - Cambodja
Met een tuktuk en gids het park in

Kampong Thom ligt op de weg tussen Phnom Penh en Siem Reap. Je kunt vanaf beide steden dus makkelijk een buskaartje kopen naar Kampong Thom.

Kosten voor een bezoek aan Sambor Prei Kuk

Op dit moment is de entree voor Sambor Prei Kuk 3 dollar per persoon, maar er gaan geruchten dat dit binnenkort verhoogd wordt naar 10 dollar! Als je gebruik wilt maken van een gids bij de tempelruïnes, dan betaal je 6 dollar extra (in totaal, niet per persoon).

Als je met een scooter naar het tempelcomplex wilt rijden, zul je ongeveer 8 tot 10 dollar kwijt zijn aan het huren van de scooter. Een retourtje met de tuktuk kost ongeveer 15 dollar.

Overnachten

Sambor Village Hotel
Sambor Village Hotel

Buitenzwembad aanwezig - ruime, luxe kamers - kwalitatief, bijbehorend restaurant - gratis gebruik maken van de fietsen

Populair op Travly