Colombia

Salento

Salento bezoek je voor twee dingen: koffie & de langste palmbomen ter wereld. Het schattige dorp Salento ligt in de beroemde koffiedriehoek van Colombia, een regio waar veel koffie geproduceerd wordt. In de nabijheid van Salento vind je diverse koffieplantages die je met alle liefde een rondleiding geven en vertellen over het productieproces en de kwaliteit van de koffie. Net buiten Salento ligt de schitterende Cocora Vallei. Hier vind je de langste palmen ter wereld, tot wel 60 meter hoog! Salento is een verplichte stop voor iedereen die door Colombia reist.

Los Nevados National Park & de Cocora Vallei

Vlakbij Salento ligt het Los Nevados National Park waar je geniet van natuurschoon op haar best. Hoge bergen, groene valleien, mooie meren en kronkelende riviertjes. Het beroemdste deel van het park is Valle de Cocora. In deze vallei staan tal van lange, slanke palmbomen. De waspalmen is de langste palmsoort ter wereld en deze boom kan wel 60 meter lang worden. Een uniek en spectaculair stukje natuur!

Vanuit Salento kun je een mooie ééndaagse hike maken door het nationaal park, waarbij je eindigt in de Cocora Vallei. De wandeling is adembenemend. Je steekt riviertjes over, hebt spectaculaire uitzichten over het landschap en loopt door dichtbegroeide bossen. Een hoogtepunt tijdens je reis door Colombia!

Koffietours in Salento

Naast de langste palmbomen ter wereld heeft Salento nog iets dat haar geliefd maakt: goede koffie. Het klimaat en landschap is ideaal om koffie te produceren en dat wordt in de zogenaamde koffiedriehoek (het gebied tussen de steden Pereira, Manizales en Armenia) dan ook volop gedaan. Op enkele kilometers buiten Salento liggen verschillende koffieboerderijen waar je een bezoek aan kunt brengen. Bekende koffieboerderijen zijn Finca Don Eduardo, The Plantation House, Finca Don Elias en Finca El Ocaso.

Het dorp Salento

Salento is inmiddels een dorp geworden waar je veel toeristen zult vinden. Het is er levendig en op het centrale plein en in Calle Real zit het vol met winkeltjes en restaurantjes. In het centrum zijn de huizen kleurrijk, dat zorgt voor een gezellige sfeer in het dorp. Aan het einde van Calle Real gaat er een trap naar boven. Vanaf hier heb je uitzicht over het dorp en de bergachtige omgeving.

Hoe kom je in Salento?

Vaak wordt Salento bezocht vanuit Medellín of Bogota. Vanaf Medellín is er één busmaatschappij (Flota Occidental) die bussen heeft die rechtstreeks naar Salento rijden. Het alternatief is om eerst naar Pereira of Armenia te reizen en vanaf daar een klein busje te nemen naar Salento. Vanuit Medellín ga je in ieder geval naar het zuidelijke busstation (Terminal de Transporte del Sur) om de bus te nemen naar Salento. Reken op 7 tot 8 uur reistijd.

Vanaf Bogota zijn er geen directe bussen naar Salento. Ook nu zul je eerst naar Pereira of Armenia moeten gaan en daar overstappen op een busje naar Salento. Vanaf Terminal Transporte de Salitre vertrekken regelmatig bussen naar Pereira of Armenia. Houd rekening met minimaal 8 uur reistijd.

Overnachten

Posada Casa Salento
Posada Casa Salento

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding - dichtbij het centrale plein in Salento - zorgzaam en lief personeel - eigen badkamer

Casa Borbon
Casa Borbon

Op perfecte locatie in Salento - schone kamers met eigen badkamer - behulpzaam personeel - goede prijzen

Populair op Travly