Peru

Sacred Valley

In de Heilige Vallei vind je talloze archeologische overblijfselen en dorpen uit het Incatijdperk. Machu Picchu is het beroemdste hoogtepunt in de Sacred Valley, maar er is zoveel meer! Dit heilige dal van de Inca’s loopt parallel aan de Urubambarivier, ook wel de Heilige Rivier genoemd. De Sacred Valley loopt van het dorpje Pisac tot de ruïnestad Ollantaytambo.

Zo vind je in de Heilige Vallei Sacsayhuaman. Dit is een ommuurd complex en perfect om de indrukwekkende bouwstijl van de Inca’s te doorgronden. Muren werden namelijk gebouwd met enorme stenen die, zonder cement, precies in elkaar pasten. Om meer te weten te komen over de inheemse bevolking van de regio, kun je een bezoek brengen aan de Yachaqs in Amaru. Een absoluut hoogtepunt in de Sacred Valley is Ollantaytambo. Dit is een ‘nog levende Incastad’. De inwoners houden de tradities in ere en bewerken hun velden zoals de Inca’s dit vroeger deden.

Rondom de Inca’s hangt toch altijd een soort mysterie wat de overblijfselen en tradities uit dit tijdperk super interessant maakt. De Heilige Vallei is dé plek om meer te weten te komen over het leven van de Inca’s. Zeker doen!

Populair op Travly