Nieuw-Zeeland

Rotorua

Spuitende geisers, kokende modderpoelen en warmwaterbronnen. Rotorua is de stad om dit alles te ontdekken, want het ligt in één van de meest thermische gebieden in Nieuw-Zeeland. Het gebied is van vulkanische oorsprong en al van afstand ruik je dat je in de buurt komt. De warmwaterbronnen zorgen namelijk voor een zwavelgeur die naar rotte eieren ruikt. Ondanks de geur is Rotorua één van de grotere trekpleisters van Nieuw-Zeeland en bezoeken jaarlijks zo’n 3 miljoen toeristen de bijzondere plek.

Bezienswaardigheden

De warmwaterbronnen, geisers en kokende modderpoelen zijn de grootste bezienswaardigheden van Rotorua. De bronnen schijnen een geneeskrachtige werking te hebben, waardoor er veel bezoekers op af komen. In en rondom Rotorua heb je diverse spa’s waar je heerlijk kunt relaxen en genieten van rustgevende behandelingen. In de Waimangu Volcanic Valley kun je een wandelroute volgen die je langs het grootste kokende meer ter wereld brengt, Waimangu Cauldron. Verder kom je in 1,5 uur wandelen langs terrassen met microalgen en het groene meer Rotomahana. Ook Waiotapu Thermal Wonderland is een park vol geisers, meren en kleurrijke kraters. De Lady Knox Geyser is het hoogtepunt van het park. Deze geiser spuit elke ochtend rond 10 uur water tot een hoogte van wel 21 meter!

Maoricultuur

De Maoricultuur is erg aanwezig in Rotorua. Door de grote hoeveelheid bezoekers is het redelijk commercieel geworden, maar toch kan het leuk zijn om op deze manier de cultuur beter te leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Mitai Maori Village of het Tamaki Maori Village. Op 3 kilometer van Rotorua ligt Te Whakarewrewa. Dit is ingericht als een traditioneel Maori dorp, maar je vind hier ook veel bronnen, modderpoelen en de Pohutu geiser die gezien wordt als één van de meest indrukwekkende geisers van Nieuw-Zeeland.

Activiteiten

Ook actievelingen zitten goed in Rotorua. Redwoods Whakarewarewa Forest ligt in de buurt en wordt door mountainbikers gezien als één van de mooiste plekken ter wereld om te mountainbiken. De Kaituna Rivier is één van de beste plekken wereldwijd om te raften. Kortom, zoveel te doen en te zien. Niet gek dat Rotorua jaarlijks door 3 miljoen mensen bezocht wordt!

Populair op Travly