Indonesië

Pulau Weh

Pulau Weh is bekend vanwege de prachtige onderwaterwereld. Het eilandje ligt ongeveer 60 kilometer ten noordwesten van Banda Aceh, een stad in het noorden van Sumatra. Voor snorkel- en duikliefhebbers is Pulau Weh een belangrijke highlight, want onder water zie je hier echt van alles!

Eenmaal onder water zul je versteld staan van wat je ziet. Niet alleen prachtig koraalrif, maar ook mantaroggen, schildpadden en soms zelfs haaien! De onderwaterwereld bij Pulau Weh is één van de mooiste in Azië.

Het grootste dorp op het eiland is Sabang. Met de boot vanaf Banda Aceh kom je hier aan in de haven, maar verder is er in Sabang niet veel te beleven. Gapang en Ibioh zijn leukere plekken om te verblijven en je hebt hier ook meer faciliteiten. Op diverse plekken op het eiland kun je snorkel- of duikspullen huren en ook lessen nemen om je PADI te halen. Als snorkelen of duiken niet op je wensenlijstje staat, dan kun je Pulau Weh beter overslaan. Het gaat namelijk echt wel om het verkennen van de schitterende onderwaterwereld op dit eiland!

Populair op Travly