Indonesië

Prambanan

In de buurt van Yogyakarta ligt het grootste Hindoeïstische tempelcomplex van Indonesië: Prambanan. De eeuwenoude tempels zijn erg fotogeniek, vooral tijdens zonsopkomst en -ondergang. Het oorspronkelijke tempelcomplex bestaat uit maar liefst 244 tempels! Helaas zijn veel tempels door een aardbeving in 2006 beschadigd geraakt. Ondanks dat er pas enkele gerestaureerd zijn, is het een waanzinnige plek op Java!

De tempels van Prambanan zijn in de 10e eeuw na Christus gebouwd. Snel na het voltooien van de bouw werd het tempelcomplex verlaten en raakte het in een vervallen staat. Eeuwenlang werden de tempels bedekt onder een dikke laag as en planten en wist men niet van het bestaan van de tempelruïnes. Pas in de 19e eeuw is het religieuze bouwwerk herontdekt en is men begonnen met renoveren.

Het tempelcomplex bestaat uit meer dan 200 tempels. Lara Jonggrang is de belangrijkste tempel. Er zijn drie hoofdtempels, waarvan de hoogste 47 meter hoog is. De bouwstijl en de reliëfs in de tempels van priesters en diverse dieren maken de tempels een cultureel hoogtepunt op Java.

Prambanan bezoeken

Prambanan ligt ongeveer 17 kilometer ten oosten van de stad Yogyakarta. Het is het mooiste om de tempels te bezoeken met zonsopkomst of zonsondergang, omdat de tempels dan net dat beetje extra magie krijgen. Je betaalt 25 USD voor de entree, maar je kunt ook een combi-ticket kopen met Borobudur voor 40 USD in totaal.

Populair op Travly