Sri Lanka

Polonnaruwa

In Polonnaruwa combineer je cultuur & historie met natuur & wildlife. Het is namelijk de plek waar je de mooiste tempels van Sri Lanka vindt, maar het is ook de perfecte uitvalsbasis voor een olifantensafari in het Minneriya National Park. Een fijne bestemming met voor ieder wat wils dus!

Tempelhoppen in Polonnaruwa

Van de 9e tot de 14e eeuw werd Sri Lanka bestuurd vanaf de stad Polonnaruwa. Daarvoor was Anuradhapura al eeuwenlang de hoofdstad van het land, maar doordat deze stad vaak werd aangevallen door volkeren uit het noorden, werd het zuidelijker gelegen Polonnaruwa tot hoofdstad benoemd.

Je kunt nu de overblijfselen van deze oude koningsstad bewonderen. In de ‘Old Town’ van Polonnaruwa vind je prachtige tempelruïnes, indrukwekkende boeddhabeelden en andere interessante bouwwerken. Om toegang te krijgen tot de archeologische zone in de stad, moet je een entreeticket kopen ($25 per persoon).

De bijzonderste bouwwerken in Polonnaruwa zijn het Royal Palace, Vatadage, Lankatilaka Viharaya, Rankoth Viharaya, de Kiri Vehera stoepa en Gal Viharaya. Het is het makkelijkste om de tempels te bezoeken met de fiets.

Op safari vanuit Polonnaruwa

Een andere leuke activiteit die je vanuit Polonnaruwa kunt ondernemen is het spotten van wilde dieren! In het nabijgelegen Minneriya National Park en Kaudulla National Park leven grote groepen olifanten. De kans dat je er tijdens een safari minimaal eentje spot is dus heel groot. Vooral het droge seizoen (mei t/m september) is een goede tijd om op safari te gaan, omdat dan grote groepen olifanten samen komen. Met wat geluk zie je er dan wel tientallen tegelijk!

Hoe kom je in Polonnaruwa?

Polonnaruwa is eenvoudig bereikbaar met de bus vanaf Kandy en Dambulla. Vanaf de laatst genoemde stad is het maar 1,5 uur met de bus. Vanaf Kandy ben je 3 tot 4 uur onderweg.

Overnachten

Pharo Lake
Pharo Lake

Kamers met uitzicht op het meer - buitenzwembad - mogelijkheid om wildlife te spotten vanaf je kamer

Rivonway Hotel Polonnaruwa
Rivonway Hotel Polonnaruwa

Mooie ligging tussen de rijstvelden - ruime kamers - scoort 9+

Udesh Guest
Udesh Guest

Fijn guesthouse - laag geprijsd - heel dichtbij de tempels in Polonnaruwa

Populair op Travly