Thailand

Phimai

Phimai is een leuk stadje in het noordoosten van Thailand. Een ideale plek met mooie bezienswaardigheden én zonder hordes toeristen. Het noordoosten van Thailand wordt door veel reizigers overgeslagen en daarom ervaar je hier nog het rustige en authentieke Thailand. Heerlijk! Phimai heeft een klein maar schitterend historisch park en Thailands oudste en grootste banyan boom staat in Phimai. Wat een verschijning is dat!

Tijdens de bloeiperiode van het Khmer-rijk was Phimai een belangrijke en drukke stad. Door een weg van meer dan 225 kilometer was Phimai rechtstreeks verbonden met Angkor Wat in Cambodja. Het was daarom een belangrijke plaats voor reizigers, kooplui en gelovigen. Nu is Phimai lang niet meer zo bekend en drukbezocht, maar er is genoeg moois te zien!

In het historical park in het centrum van Phimai staan een aantal prachtige tempelruïnes. De Prasat Hin Phimai behoort tot de best bewaarde tempels uit het Khmer-tijdperk in Thailand. De door groen omgeven ruïnes zorgen voor mooie plaatjes!

Een andere must see in Phimai is de Sai Ngam. Dit is de oudste en grootste banyan boom van Thailand. De boom is, ja je leest het goed, 350 jaar oud en beslaat ruim 1,3 km² aan oppervlakte! Je mond valt open van verbazing als je onder de luchtwortels en langs de dikke boomstam loopt. Inwoners geloven dat de boom speciale krachten heeft. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer op het eilandje waar de boom staat. Het zorgt voor schitterende en soms ook wel wat griezelige foto’s!

In Phimai is het ook leuk om het Phimai National Museum te bezoeken en je moet sowieso na 16:00 uur een bezoekje brengen aan de night market. Je kunt hier trouwens ook heerlijk eten bij een straatkraampje!

Populair op Travly