Thailand

Phang Nga

Phang Nga is een stadje dat wordt omgeven door prachtige natuur. De stad wordt ingeklemd door enorm groen karstgebergte en vanuit hier maak je een tocht naar één van de verbluffende grotten. De absolute bezienswaardigheid is natuurlijk Phang Nga Bay. Hier steken de meest schitterende rotsformaties zo uit zee. Erg toeristisch, maar een plaatje!

Phang Nga Bay

De rotsen die uit het water steken in Phang Nga Bay zijn indrukwekkend. Ze zijn zo groot dat je ze niet eens altijd volledig op de foto kunt zetten. De baai is mede door een scene uit een James Bond film enorm bekend en populair geworden. Je hebt de plek helaas niet voor jezelf, maar toch is dit een stukje natuurpracht dat je niet over mag slaan. Je verkent de baai natuurlijk per boot. Je boekt dit het beste vanaf Phang Nga en niet vanaf Phuket. Vanuit Phuket vertrekken grote boten met hordes toeristen, terwijl je vanaf Phang Nga een longtailboot hebt en kleinere groepen. Een stuk fijner!

Grotten

Naast de spectaculaire baai staat Phang Nga ook bekend om de grotten. Voor een tientje per persoon boek je een tour door de bekendste grot, de Phung Chang Cave. De tocht in de grot is absurd mooi. Je verkent de grot per rubberboot, per bamboevlot en te voet. Je komt bij de mooiste stalagmieten en stalactieten en ziet een schitterende waterval.

Andere bezienswaardigheden bij Phang Nga

In de buurt van Phang Nga vind je het Sa Nang Manora Forest Park. Hier kun je een leuke wandeling doen door de groene natuur en tussen de kleine watervalletjes en stroomversnellingen. En een duik in het heldere water is natuurlijk ook geen straf. Een andere bijzondere plek is Panyee Village. Aan de voet van een enorme karstrots is een klein dorpje op palen gebouwd. Gaaf!

Populair op Travly