Australië

Perth

Perth is de hoofdstad van de deelstaat Western Australia en telt ongeveer 2 miljoen inwoners. De dichtstbijzijnde grote stad is Adelaide, maar echt dichtbij kun je een afstand van 2.700 kilometer niet noemen! Perth is daarmee de meest afgelegen grote stad ter wereld. Perth dankt haar charme aan de mooie ligging aan de Swan River. Perth heeft prachtige stadsstranden, mooie bezienswaardigheden en je kunt er een dagje shoppen of een avond uitgaan. Kortom, alles wat je zoekt in een stad! En een fijne bijkomstigheid: het is er lang niet zo druk als in Sydney of Melbourne!

Bezienswaardigheden in Perth

In het compacte centrum van Perth vind je de meeste bezienswaardigheden. Vanaf de top van de Bell Tower heb je een schitterend uitzicht over de stad en de Swan River. Naast de Bell Tower kun je een bezoek brengen aan de St. George Cathedral, de Art Gallery of Western Australia en het Old Court House Law Museum. Even uitrusten doe je in Kings Park. Vanaf dit enorme park van 400 hectare heb je een mooi uitzicht op de skyline, de Swan River en de heuvels van de Darling Ranges. Na een prachtige zonsondergang start er een film in de openluchtbioscoop van Kings Park. Wat drankjes en hapjes erbij en je gezellige avond is compleet!

Winkelen & uitgaan

Ook winkelliefhebbers zitten goed in Perth. In de traditionele, smalle winkelstraat London Court struin je langs winkeltjes met souvenirs en andere snuisterijen. Verder kun je terecht in de straten tussen Wellington Street en St. Georges Terrace. Uitgaan is het leukste in de wijk Northbridge. Deze wijk heeft veel kroegen en bars en ligt iets ten noorden van het centrum.

Stranden

Aan de westkust bij Perth liggen zo’n 30 prachtige stranden. Een bezoek aan Perth is dus niet compleet zonder een dagje strand. De stranden zijn onwijs wit en het zeewater enorm helder. De stranden aan de westkust behoren absoluut tot de mooiste van Australië en je ziet hier, in tegenstelling tot de stranden aan de oostkust, de lucht adembenemende kleuren aannemen wanneer de zon ondergaat. Die magische zonsondergang mag je niet missen tijdens je rondreis door Australië.

In de buurt van Perth

Een populair uitstapje vanuit Perth is naar het nabijgelegen dorp Fremantle. In dit sfeervolle vissersdorpje kun je het wrak van het Nederlandse schip de Batavia zien en je hebt er een heerlijke straat vol terrassen en pubs, de Cappuccino Strip. In de buurt van Perth ligt Rottnest Island en ook Nambung National Park is een bezoek waard. Aan de Swan River liggen diverse wijngaarden waar je natuurlijk een rondleiding kunt krijgen of kunt deelnemen aan een proeverij.

Populair op Travly