Argentinië

Perito Moreno gletsjer

De Perito Moreno Gletsjer is misschien wel de bekendste gletsjer ter wereld. Wat hem bijzonder maakt is dat de gletsjer nog steeds groeit! Je vindt deze fotogenieke plek in Patagonië, vlakbij de stad El Calafate. De gletsjer ligt in het Los Glaciares Nationaal Park, een plek waar maar liefst 50 gletsjers liggen. Je hoort de gletsjers kraken en scheuren en met een beetje geluk zie je zelfs een stuk ijs afbreken en met een dof geluid in het water vallen. Onvergetelijk!

De beste uitvalsbasis voor een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer is de stad El Calafate. Vanaf hier is het nog zo’n 80 kilometer rijden naar de Perito Moreno gletsjer. Je kunt de gletsjer bewonderen vanaf diverse wandelpaden en uitkijkpunten of je gaat met een boot het water op. Hoe dan ook, de Perito Moreno gletsjer maakt met haar hoogte en oppervlakte absoluut indruk!

Hoe kom je bij de Perito Moreno gletsjer?

Vanuit El Calafate kun je met de bus naar de gletsjer of je kunt een auto huren. De weg naar de ingang is erg goed en makkelijk zelf te rijden. De busrit is vrij prijzig, dus zeker als je met meerdere mensen gaat zou een huurauto financieel gezien interessanter kunnen zijn.

El Calafate is eenvoudig te bereiken vanaf Puerto Natales in Chili (ong. 6 uur reistijd) of vanuit El Chaltén (ong. 3 uur reistijd).

Populair op Travly