Maleisië

Perhentian Islands

De Perhentian Islands zijn dé bounty bestemming van Maleisië. Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee maken deze eilanden een paradijs! Wegen zijn er niet, je verplaatst je te voet of met de watertaxi. De Perhantian Islands bestaan uit twee eilanden: Besar en Kecil. De eilanden liggen dichtbij elkaar en kunnen daarom makkelijk gecombineerd worden. Op beide locaties is het water zo helder dat het een ideale plek is voor mooie duik- en snorkelervaringen. Het adembenemende koraal, de schildpadden, haaien en felgekleurde vissen zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Perhentian Besar

Besar betekent letterlijk ‘groot’ en dit eiland is dan ook het grootste van de twee. In vergelijking met Kecil is het op Besar wat rustiger en luxer. Het is verstandig om vooraf te reserveren, want het aantal accommodaties is beperkt. Op Besar relax je op de prachtige stranden, je ontdekt de onderwaterwereld of je maakt een stevige wandeling in het groene regenwoud op het eiland. Op Besar is Main Beach het populairst. Meer backpackers vind je echter op Teluk Dalam.

Perhentian Kecil

Op Perhentian Kecil zul je meer backpackers vinden. Er is een ruim aanbod van betaalbare accommodaties. Op Kecil kun je leuk wandelen, snorkelen, duiken en natuurlijk luieren op het strand. Het is iets levendiger dan op Besar, maar verwacht geen ‘party eiland’. Long Beach is het populairste strand en in de avond is hier het meeste te doen. Coral Bay is wat rustiger dan Long Beach.

Duiken en snorkelen

De Perhentian Islands zijn een populaire duik- en snorkelbestemming. Het water is hier zo helder dat je vanaf het strand gelijk met je snorkel het water in kunt en direct mooie dingen ziet. Prachtig koraal en gekleurde vissen, maar ook haaien en schildpadden kun je onderweg tegenkomen. Op Kecil kun je het beste snorkelen vanaf Long Beach. Op Besar is het water rondom Coral View Island Resort een goede snorkelplek. Op beide eilanden kun je je PADI halen en leuke duiktrips doen. Vooral het duiken bij Pulai Susa Dara is een aanrader.

Praktische informatie

Van maart t/m oktober is de beste reistijd voor de Perhentian Islands. In de andere maanden is het regenseizoen en is er veel gesloten. Van juni t/m september is het wel hoogseizoen op de eilanden, waardoor het wat drukker is.

Je bereikt de eilanden natuurlijk met de boot. Vanaf Kuala Besut kun je makkelijk naar de Perhentian Islands. Deze liggen slechts op 20 kilometer, dus je bent niet lang onderweg. Reken op 30 tot 40 minuten. De tickets koop je in de haven van Kuala Besut.

Populair op Travly