Argentinië / Chili

Patagonië

De échte wildernis, dat is Patagonië. Dit gebied in het zuiden van Chili en Argentinië is wonderschoon, maar ook onverbiddelijk. De natuur is hier de baas en het gebied is dan ook dunbevolkt. Met haar vele gletsjers, bergketens, fjorden en felblauwe meren is dit ruige natuurgebied een droom voor wandelliefhebbers!

De highlights van Patagonië in Chili

Aan de Chileense kant van Patagonië hoef je je geen moment te vervelen. Het nationaal park Torres del Paine is de top highlight in de regio. Hier kun je meerdaagse hikes maken door het ongerepte landschap. Een onvergetelijke ervaring! Het stadje Puerto Natales is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Torres del Paine.

Vanuit de stad Punta Arenas boek je eenvoudig een boottocht die je meeneemt naar eilanden vol pinguïns. Kleed je wel dik aan, want de wind in Patagonië is vaak sterk en ijzig koud!

De highlights van Patagonië in Argentinië

Aan de Argentijnse kant vind je net zulke mooie landschappen. Vanuit de stad El Calafate kun je een bezoek brengen aan de imposante Perito Moreno gletsjer. De enorme gletsjer is een goed voorbeeld van de ongekende kracht van de natuur in Patagonië.

Daarnaast is het dorp El Chaltén populair onder wandelliefhebbers en bergbeklimmers. Er zijn schitterende wandelroutes in de regio die je – ook zonder veel ervaring – kunt volbrengen.

Populair op Travly