Indonesië

Pangandaran

Pangandaran is een klein vissersdorpje in het zuiden van Java. Steeds meer reizigers en locals bezoeken de plaats, omdat het de mooiste stranden van Java heeft. Reken niet op de bountystranden zoals in Bali of andere mooie eilanden, maar als je enkel een reis door Java maakt is Pangandaran een fijne stop. Het is er nog vrij rustig, waardoor je even heerlijk op het strand kunt bijkomen van de drukte van steden als Bandung en Yogyakarta.

Door de sterke stroming en wind kun je prima surfen in Pangandaran. Echter, zwemmen kan wel gevaarlijk zijn. Let dus goed op waarschuwingen en ga niet zomaar het water in. Het Bumi Nusantara strand is een veiligere plek en hier zijn vaak strandwachten aanwezig om alles in de gaten te houden.

Op het schiereiland naast het dorpje vind je het Pangandaran National Park. Hier tref je bijzondere dieren, zoals de papoea-jaarvogel, kijan, neushoornvogel en de met uitsterven bedreigde bateng. Een leuke wandelroute in het park is de Boundary Trail. Hierbij loop je langs de jungle en kom je bij de Goa Cirengganis grot. De lianen, kleine meertjes en watervallen zorgen ervoor dat je echt even helemaal in de jungle bent.

Populair op Travly