Colombia

Palomino

Palomino is een klein dorp aan de kust van Colombia. Het leven is er simpel, maar de mensen zijn vrolijk en positief. Langzaamaan komen er steeds meer backpackers en vakantiegangers genieten van de fijne sfeer in het dorp. De balans tussen locals en toeristen is er nu nog precies goed. Hopelijk blijft dat nog even zo! Het is nu namelijk één van de gezelligste plekken aan de Colombiaanse kust!

Er is niet heel veel te doen in Palomino. Je komt hier vooral om te chillen op het strand en om te tuben in de rivier. De El Rio rivier stroomt namelijk vanuit het Sierra Nevada gebergte langs Palomino richting de zee. De meest geliefde activiteit in Palomino is dan ook om een grote band te huren en je mee te laten drijven met de stroming. Het landschap om je heen is mooi en als je vroeg in de ochtend gaat, hoor je de dieren in de jungle om je heen ontwaken. Heel tof!

Is luieren niks voor jou, dan kun je ook een pittige hike maken in het Sierra Nevada National Park. Wist je dat dit gebergte het hoogste kustgebergte ter wereld is?! Op slechts 42 kilometer van de kust liggen de toppen van het gebergte en die zijn wel 5.775 meter hoog. Als je veel geluk hebt en het weer is heel helder, dan kun je de besneeuwde bergtoppen vanaf Palomino zien. Wat een contrast met het warme klimaat in het dorp zelf!

Hoe kom je in Palomino?

Palomino ligt ten oosten van de bekende stad Santa Marta. Vanaf hier duurt het ongeveer 2 uur met de bus om in Palomino te komen. De bussen vertrekken vanaf Mercado Publicado (calle 11 & 12). Je ziet de bussen vanzelf staan en kunt in de bus een kaartje kopen.

Overnachten

Populair op Travly