Thailand

Pai

Het bergdorpje Pai ligt in het noorden van Thailand en wordt steeds meer ontdekt door reizigers. De natuur in de omgeving is namelijk schitterend en de sfeer in het dorp is gemoedelijk en relaxt. Met een scooter verken je de indrukwekkende bergen en groene rijstvelden in de omgeving van Pai. Je ontdekt watervallen, warmwaterbronnen en grotten. Pai is zo’n plek waar je onverwachts veel langer blijft hangen dan je had gepland. Dat zegt genoeg, toch? ;-)

Bezienswaardigheden in en rondom Pai

Pai heeft zelf niet zoveel bezienswaardigheden, maar de omgeving maakt dit ruimschoots goed! Je kunt met een organisatie een tour boeken waarbij je meerdere bezienswaardigheden bezoekt of je huurt een scooter en gaat zelf op pad. Dit zijn de bekendste bezienswaardigheden in (de buurt van) Pai.

  • Pai Canyon – ga hier de zonsondergang kijken!
  • Tham Lod Cave – bijna 50 kilometer van Pai – mega grottenstelsel
  • World War II Memorial Bridge – even stilstaan bij de geschiedenis van deze regio
  • Pai Walking Street – iedere avond kun je hier genieten van smaakvol eten of gezellig wat drinken in één van de vele bars
  • Pam Bok waterval – smalle waterval in een kloof
  • Sai Ngam Hot Spring – leuke, betaalbare warmwaterbron midden in de natuur
  • Yun Lai Viewpoint – voor een waanzinnig uitzicht
  • Temple on the hill – grote witte boeddha op een berg
  • Mor Paeng waterval – waterval met meerdere niveaus
  • Ta Pai Hot Springs – relaxen in dé warmwaterbronnen van Pai

Overnachten in Pai

Pai is een klein dorpje, maar er zijn meer dan genoeg leuke accommodaties. In het dorpje zijn hostels, B&B’s en hotels. Heb je eigen vervoer, dan heb je de mogelijkheid om in één van de vele bungalows net buiten het dorp te slapen. Het aanbod is enorm! Wij hebben 4 bungalows in Pai alvast voor je getest.

Vervoer naar Pai

Je kunt vanuit Chiang Mai met de bus naar Pai. Dit is ongeveer 130 kilometer waar je zo’n 3 uur op rijdt door alle bochten onderweg. Meer dan 700 bochten kom je namelijk tegen onderweg! Als je snel last hebt van wagenziekte, kan de weg daardoor vervelend zijn. Een andere optie is om zelf met de scooter naar Pai te rijden. Je kunt in Chiang Mai een scooter huren voor bijvoorbeeld een week, waardoor je zowel de heen- als terugweg zelf per scooter kunt afleggen. Let op bij het huren van een scooter, want zonder geldig motorrijbewijs ben je niet altijd (goed) verzekerd. Als je dit in orde hebt, dan is de scooterrit van Chiang Mai naar Pai zeker een aanrader. Het is een afwisselende rit vol hoogtepunten onderweg!

Populair op Travly