Australië

Outback

Rijden over eindeloze, rode vlaktes en urenlang kom je niemand tegen in dit ruige gebied. De Outback is het eenzame, uitgestrekte binnenland van Australië. Dit enorme woestijnachtige gebied beslaat bijna driekwart van Australië. Je rijdt er urenlang en komt slechts enkele huizen of mensen tegen. Het bekendste gebied in de Outback is de ‘Red Centre’. Enkele prachtige highlights, zoals het icoon van Australië Uluru, ligt in de Red Centre. Dit bijzondere niemandsland hoort absoluut bij een rondreis door Australië.

Highlights in de Outback

De heilige rots Uluru is het symbool van Australië en je hebt hoogstwaarschijnlijk prachtige foto’s voorbij zien komen van de imposante, roodbruine rots. Bij zonsopgang en -ondergang verandert de immense rots steeds van kleur. Hij is werkelijk prachtig!

Uluru, ofwel Ayers Rock, ligt in het Uluru-Kata Tjuta Nationaal Park. Net als The Olga’s. Het is een bijzonder landschap van roodbruine rotsen, kloven en kabbelende beekjes. Als je de moeite neemt om naar een hoger gelegen uitkijkpunt te klimmen, dan zul je versteld staan van het natuurschoon!

In het Watarrka National Park ligt de oeroude Kings Canyon. Met de Rim Walk wandel je door het indrukwekkende landschap en langs de 100 meter hoge zandstenen wanden van de kloof. De Rim Walk is een tocht van 6 kilometer rondom de kloof. De hike kost je 3 tot 4 uur.

Ook het bijzondere Coober Pedy mag je niet overslaan tijdens je tour door de Outback. Dit dorpje laat je zien hoe hard het leven in de Outback is. Het gebied is extreem droog en is bijna onleefbaar door de enorme temperatuurverschillen. Overdag kan het hier wel 50 graden worden en ’s nachts afkoelen naar het vriespunt! In Coober Pedy wonen zo’n 3.500 mensen, waarvan 70% zich onder de grond gehuisvest heeft. Huizen, kerken, hotels en winkels zijn met dynamiet en graafmachines uit het steen geblazen of gegraven. Een unieke ervaring om hier een kijkje te nemen!

Alice Springs

Alice Springs is eigenlijk het enige stadje in de Red Centre waar je een redelijk aanbod aan winkels, hotels en restaurants vindt. De afgelegen stad heeft slechts 30.000 inwoners, maar wordt jaarlijks door 400.000 reizigers bezocht. Alice Springs is de uitvalsbasis voor een tour langs de highlights van de Red Centre, maar vergis je niet in de afstanden! Een ritje naar Uluru kost je alsnog 5 tot 6 uur.

Populair op Travly