Laos

Omgeving Pakse

Pakse is een grote stad in het zuiden van Laos en er is eigenlijk niet veel te beleven in de stad. Maar… het is het startpunt van een waanzinnige, meerdaagse scootertocht. In de buurt van Pakse ligt namelijk het Bolaven Plateau. Een gebied vol koffieplantages, rijstvelden en watervallen. Eén van de mooiste gebieden in het zuiden van Laos!

De Bolaven Loop

Pakse staat bekend om haar meerdaagse scootertocht over het Bolaven Plateau. Je hebt de keuze uit de kleine of de grote tocht. Voor de kleine tocht heb je minimaal 2 dagen nodig, voor de uitgebreide route zijn minimaal 4 dagen vereist. Tijdens de meerdaagse scootertocht rijd je door schattige dorpen, langs prachtig platteland en er liggen een aantal fenomenale watervallen op de route. Tijdens de Bolaven Loop zal Laos je positief verrassen!

Bij CPC Coffee kun je gratis een kijkje nemen op de koffieplantage en de watervallen Tad Yuang en Tad Fane mag je absoluut niet missen. Je kunt de route nog uitbreiden, bijvoorbeeld naar Wat Phu in Champassak. Je hebt dan wel een extra dag nodig.

Hoe kom je in Pakse?

Pakse ligt in het zuiden van Laos, vlakbij de grens met Thailand. Je kunt zowel vanuit Thakhek als Si Phan Don met de bus naar Pakse reizen. Daarnaast heeft Pakse een vliegveld, dus via de lucht reizen hoort ook tot de mogelijkheden om Pakse te bereiken.

Populair op Travly