Peru

Ollantaytambo

Ollantaytambo is één van de best bewaarde Inca steden in de Sacred Valley. Ollantaytambo ligt op bijna 3.000 meter boven zeeniveau en je kunt er onder andere komen vanaf het bruisende Cusco. Ollantaytambo was een belangrijke stad in de strijd tegen de Spaanse overheersers. In Ollantaytambo haalden de Inca’s hun grootste overwinning op de Spanjaarden, maar leden ze ook flinke verliezen. In de 16e eeuw was Ollantaytambo de woonplaats van Inca keizer Pachacuti. De Spaanse overheersers hebben de stad uiteindelijk ingenomen en bouwden koloniale gebouwen over de Incahuizen. In de 20e eeuw is deze verborgen stad opnieuw ontdekt en sindsdien een mysterieuze trekpleister in de Heilige Vallei.

Er zijn nog genoeg wegen, muren en gebouwen in tact gebleven. Als je door dit stadje wandelt is het dan ook niet moeilijk om je voor te stellen hoe het er in de tijd van de Inca’s uit heeft gezien. De voormalige Inca stad ligt ingeklemd tussen steile terrassen die tegen de heuvel zijn gebouwd. Boven de terrassen vind je ruïnes van een gebouw wat waarschijnlijk een tempel was.

In Ollantaytambo waan je je weer even in het Inca tijdperk. Tegelijkertijd is het nog steeds een dorp waar lokale bevolking leeft. Je hebt daardoor in Ollantaytambo aanbod van restaurants en cafés, maar ook een aantal accommodaties om de nacht door te brengen. Een dagexcursie vanuit Cusco naar Ollantaytambo behoort ook tot de mogelijkheden.

Populair op Travly