Botswana

Okavangodelta

De Okanvangodelta is een spectaculair stuk natuur. Het is de grootste binnenlandse delta ter wereld en de thuisbasis van tal van wilde dieren. In het noordwesten van Botswana valt de Okavango Rivier uiteen in een delta van onwijs veel rivierarmen en moerassen. Op de campsites in de Okavangodelta ga je echt even back to basic. De spannende wandelsafari’s en kanotochtjes brengen je oog in oog met het indrukwekkende wildlife in de delta. Een absolute must tijdens je reis door Botswana!

De Okavangodelta is wel 15.000 vierkante kilometer. Wegen zijn er niet, dus ontdek je de delta te voet of in een mokoro. Dit is een soort kano die met een lange paal in het ondiepe water wordt voortgeduwd. De aanwezigheid van het water zorgt voor tal van groener dan groene eilandjes. Er is volop leven in de delta. Nijlpaarden, krokodillen, slangen en schildpadden leven in dit waterrijke gebied. Maar ook buffels, olifanten, leeuwen, giraffen, zebra’s, luipaarden en antilopen voelen zich hier perfect thuis. Daarnaast is de Okavangodelta het broedgebied voor meer dan 400 vogelsoorten!

Activiteiten in de Okanvangodelta

Natuurlijk ga je op safari in de delta. In een uitgeholde boomstam (mokoro) vaar je door het ondiepe water. Nijlpaarden en krokodillen zijn de baas in dit water. Kom niet te dichtbij, want dan gooien de agressieve nijlpaarden zo je mokoro om en ben je een smakelijk hapje voor de krokodillen. Op de eilandjes ga je te voet verder. Je hebt goede kans om hier grote kuddes te zien. Wandelend door het hoge gras en omringd door irritante vliegen, maar je staat wel écht midden in de natuur. Je moet voorzichtig zijn, want je gids draagt geen wapen. Met wat geluk kun je zo wel heel dichtbij wilde dieren komen! Safari in de Okavangodelta is een avontuur en geeft je het gevoel echt even onderdeel te zijn van de natuur in plaats van van een afstand ernaar te kijken. Een onvergetelijke ervaring!

Nu je de delta te voet en per kano hebt ontdekt, heb je al veel gezien. Maar van boven zie je pas hoe groot het gebied is en hoe het water in alle richtingen kronkelt. Vanaf Maun kun je met kleine vliegtuigjes over het magisch mooie landschap vliegen.

Je slaapt in privé lodges of campsites in de Okavangodelta. ’s Nachts blijft het vuur branden om wilde dieren op afstand te houden. Elektriciteit of stromend water is er lang niet altijd. Je bent echt in de natuur en past je aan. De adembenemende zonsondergang alleen al maakt dit de moeite waard!

Populair op Travly