Sri Lanka

Nuwara Eliya

Verstopt in de groene bergen van Sri Lanka ligt het plaatsje Nuwara Eliya. Met haar koele klimaat en prachtige theevelden is het een hele leuke tussenstop tijdens je reis van Kandy naar Ella of andersom. In de groene natuur rondom Nuwara Eliya kom je heerlijk tot rust!

Little England

Doordat Nuwara Eliya wat hoger in de bergen ligt, is het klimaat er wat koeler. Perfect voor het verbouwen van thee! Tijdens de Britse koloniale tijd was Nuwara Eliya erg geliefd onder de Engelsen en die invloeden zie je nog steeds terug in het stadje. Nuwara Eliya staat daarom ook wel bekend als Little England.

Theeplantage bezoeken

Er zijn meerdere theeplantages in de buurt van Nuwara Eliya. Het is erg leuk om er één of meerdere te bezoeken. Vaak krijg je een rondleiding en veel uitleg over de productie van thee. Natuurlijk sluit je je bezoekje af met een proeverij van de verschillende theesoorten!

De Bluefield Tea Factory is een echte aanrader voor een bezoek. Niet alleen vanwege de plantage en de fabriek zelf, maar ook vanwege de weg er naartoe. Het is het leukste om dit met een scooter te doen, zodat je onderweg af en toe kunt stoppen om foto’s te maken van het mooie landschap. Andere theeplantages die iets dichterbij Nuwara Eliya liggen zijn Pedro Tea Estate en Mackwoods Tea Centre.

Wandelen in Horton Plains

Het beschermde natuurgebied Horton Plains biedt de ideale omgeving voor een leuke wandeltocht. Overal om je heen is het groen en bergachtig. Het uitkijkpunt World’s End is het hoogtepunt van het natuurgebied! Je kunt een chauffeur huren om je naar Horton Plains te brengen vanuit Nuwara Eliya. Houd er wel rekening mee dat de toegangsprijs voor het natuurgebied ruim €20 per persoon is.

Tussenstop tijdens de treinreis van Kandy naar Ella

De populaire treinrit tussen Kandy en Ella duurt maar liefst 7 uur, dus het is geen gek idee om tussendoor een stop in te lassen. Nuwara Eliya is een ideale plek voor zo’n tussenstop. Je moet uitstappen bij het treinstation Nanu Oya en kunt dan een tuktuk of taxi nemen voor de laatste kilometers naar Nuwara Eliya. Na 1 of 2 nachtjes in ‘Little England’ reis je dan weer fris en fruitig verder!

De beste reistijd voor Nuwara Eliya

Nuwara Eliya ligt op bijna 2.000 meter boven zeeniveau en het is daardoor wat koeler dan op andere plekken in Sri Lanka. Het gehele jaar ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 18 graden. Aangenaam! Het kan wel flink regenen in Nuwara Eliya, vooral de maanden oktober t/m december zijn erg nat. De rest van het jaar heb je ook kans op een bui, vaak in de namiddag of avond. Plan je activiteiten dus vooral in de ochtend!

Overnachten

Suriya Guest
Suriya Guest

Schone, ruime kamers - lekker dikke dekens voor de koude nachten - vlakbij Gregory Lake - inclusief ontbijt en mogelijkheid om te lunchen / dineren

Nuwara Eliya Hills Rest
Nuwara Eliya Hills Rest

Dichtbij het centrum - gerund door een lieve familie - ruime, goede bedden - goed ontbijt inbegrepen

Populair op Travly