Laos

Nong Khiaw

In het rivierdorpje Nong Khiaw voelt het alsof de tijd heeft stil gestaan. In dit geïsoleerde gebied in Laos leven verschillende etnische groepen die een traditioneel leven leiden. Het dorpje is waanzinnig mooi gelegen aan de rivier en tussen het blauwgroene karstgebergte. Een fantastische plek om te onthaasten en te genieten van de idyllische natuur!

Wandelen & fietsen

Het plaatsje Nong Khiaw ligt op zo’n 4 uur rijden ten noorden van het bekende Luang Prabang. De prachtige omgeving leent zich voor een toffe mountainbike- of wandeltocht. Wandel of fiets langs de groene rijstvelden, kletterende watervallen en donkere grotten. Laos op zijn best! Je bezoekt traditionele stammen, zoals de H’mong, en je kunt een kijkje nemen bij de Pathok Caves. In deze grotten schuilde de bevolking in de tijd van de Vietnam Oorlog. Vlakbij het dorp ligt ook de grot Tham Pha Kuang. Met een zaklamp kun je op eigen houtje de grot verkennen, maar ben gewaarschuwd: het is een uitdagend parcours!

Uitkijken over de omgeving

Om de spectaculaire omgeving goed te kunnen zien, klim je naar het Pha Daeng Peak uitzichtpunt. Een flinke klim van zo’n 1,5 uur, maar het uitzicht over de rivier en karstformaties zorgen ervoor dat je dit vermoeiende tocht snel vergeet. Ook vanaf het Sleeping Woman uitkijkpunt heb je een fenomenaal uitzicht, maar de klim naar boven is nog iets uitdagender dan naar het Phi Daeng Peak uitkijkpunt.

Activiteiten en excursies

Naast hiken en mountainbiken kun je ook kajakken en ziplinen in Nong Khiaw. Doe je het liever iets rustiger aan, dan boek je een boottochtje over de rivier en zie je de imposante karstformaties van dichtbij. De 100 Waterfalls is een geliefde highlight in de omgeving waar je met de organisatie Tiger Trail naartoe kunt. Daarnaast is de omgeving ideaal voor een meerdaagse trekking. Zo zie je het echte Laotiaanse leven en mag je meerdere dagen genieten van het mooie landschap!

Veel backpackers vervolgen hun reis naar het nog meer afgelegen dorpje Muang Ngoi. Met een bootje kun je naar dit dorpje dat misschien nog wel mooier gelegen is dan Nong Khiaw!

Hoe kom je in Nong Khiaw?

Je bereikt Nong Khiaw met de bus. Vanaf Luang Prabang ben je met de bus zo’n 4 uur onderweg. Ook vanaf Luang Namtha rijden bussen naar Nong Khiaw.

Populair op Travly