Vietnam

Ninh Binh

Felgroene rijstvelden, indrukwekkend karstgebergte en mysterieuze grotten. De provincie Ninh Binh laat je zien wat echte natuurpracht is! Met een bootje vaar je door dit fantastische landschap. Houd je fototoestel maar bij de hand, want wat is het een plaatje. Het wordt ook wel het Halong Bay van het binnenland genoemd, omdat je hier hetzelfde karstgebergte ziet, maar dan op het vasteland in plaats van in het water.

Tam Coc

De gelijknamige hoofdstad van de provincie is geen bijzondere plek, maar wel de perfecte uitvalsbasis om de adembenemende omgeving te verkennen. Tam Coc is voor velen het hoogtepunt in Ninh Binh. Vanuit hier stap je eenvoudig bij een Vietnamees vrouwtje in een roeiboot en vaar je over de Ngo Dong Rivier. Helaas wordt deze boottocht steeds toeristischer. Om de dagjesmensen te vermijden ga je het beste vroeg in de ochtend of wat later in de middag. Zonder hordes bootjes en toeristen is het hier gewoon net iets mooier.

Een alternatief voor de boottocht van Tam Coc is de Trang An boottocht. In de Vietnamese winter is het bij Tam Coc minder groen en dan kan dit een soms mooier alternatief zijn. Bij deze boottocht vaar je ook langs het karstgebergte en door verschillende grotten. Trang An is nog wat minder toeristisch dan de boottocht over Tam Coc.

Wat kun je doen in de omgeving van Ninh Binh?

Het prachtige platteland in Ninh Binh verken je perfect met de scooter of fiets. Je komt door slaperige dorpjes en vriendelijke locals zwaaien naar je. Heerlijk toch! Andere mooie bezienswaardigheden zijn de Bich Dong Pagode en de nabijgelegen grotten (in de omgeving van Tam Coc) en de citadel van Hoa Lu. Dit was ten tijde van de Dinh en Le dynastieën de hoofdstad van Vietnam. Helaas zijn veel tempels en pagodes in de loop der tijd vergaan, maar een aantal staat nog overeind. Soms leidt dat tot sprookjesachtige plaatjes.

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Cuc Phuong National Park. Je verkent het eeuwenoude regenwoud met onwijs oude bomen en grotten al fietsend en je kunt hier ook naar de botanische tuin en het opvangcentrum voor schildpadden. In april en mei bevind je je tussen duizenden kleurrijke vlinders in dit park!

Vanaf de Bich Dong Pagode en de Hang Mua Tempel heb je een waanzinnig uitzicht over de prachtige omgeving van Ninh Binh. Dat is de klim naar boven meer dan waard!

Praktische informatie

Ninh Binh is het makkelijkste te bereiken per bus. Vanuit Hanoi ben je 2 tot 2,5 uur onderweg. Vanuit het zuiden gaan ook nachtbussen naar Ninh Binh. In Ninh Binh is het leuk om een scooter of fiets te huren om de omgeving te verkennen. Je kunt in principe het gehele jaar naar Ninh Binh reizen, maar de droge periode van november t/m april is het meest geschikt. Van juni t/m oktober valt het meeste neerslag en in september en oktober heb je ook kans op orkanen. Een echte aanrader is om Ninh Binh in april of mei te bezoeken, want dan wordt de zomerrijst geoogst.

Overnachten

Tam Coc Sunshine Homestay
Tam Coc Sunshine Homestay

Populair op Travly