Vietnam

Mui Ne

Ooit was Mui Ne een slaperig vissersdorpje, maar inmiddels groeit het uit tot een fijne badplaats in het zuiden van Vietnam. Door een fijne zeewind en het gebrek aan regen is Mui Ne een walhalla voor surfers. Ook is Mui Ne bekend geworden vanwege de prachtige zandduinen. Bij een wandeling door deze zandduinen waan je je even in de woestijn. Er is een gebied met witte duinen en een gebied met roodgekleurde duinen. Leuk om beide plekken te ontdekken! Met een quad cross je door de duinen en durfals gaan met een simpel bord al ‘sandboardend’ naar beneden.

Mui Ne is een badplaats in opkomst, maar het is er nog lang niet zo druk als in andere toeristische plekken. Je kunt hier dan ook heerlijk even op het strand liggen en genieten van de stilte. Zeker als je vanuit Ho Chi Minh City komt, is de rust een ware verademing!

Als je even genoeg hebt van het strand en de duinen, dan kun je de Cham Torens bezoeken. In de buurt vind je ook een heilige pagode met daarnaast een liggende boeddha van wel 49 meter! Achter het vissersdorpje vind je de Fairy Stream, een klein riviertje dat door bossen, duinen en rotsen stroomt. Als je zo’n 20 minuten stroomopwaarts loopt, kom je bij een waterval waar je een verfrissende duik kunt nemen.

Praktische informatie

Het makkelijkste om Mui Ne te bereiken is met de bus. Vanuit verschillende locaties, zoals Ho Chi Minh City en Dalat, gaan er regelmatig bussen naar Mui Ne. Je kunt Mui Ne het gehele jaar door bezoeken, omdat er aanzienlijk minder regen valt dan in andere gebieden in Vietnam. Hierdoor heb je veel minder last van het regenseizoen en hoef je hier voor een vakantie in Mui Ne weinig rekening mee te houden.

Populair op Travly