Laos

Muang Ngoi

Muang Ngoi: een klein vissersdorpje wat lange tijd enkel per boot bereikbaar was en geen elektriciteit had. Dieren scharrelen er over straat, het leven gaat op een wat rustiger tempo én het landschap is magisch mooi! Niet gek dat het rivierdorpje steeds meer bezocht wordt door (alternatieve) backpackers.

Met watervallen, grotten en karstgebergte is de omgeving van Muang Ngoi meer dan fotogeniek te noemen. Met een kajak verken je de paradijselijke omgeving vanaf het water en al hikend kom je langs de groene rijstvelden. Je kunt een bezoek brengen aan dorpjes waar stammen nog leven volgens eeuwenoude gebruiken. Vanaf het Phanoi uitzichtpunt zie je het fenomenale landschap van boven. Dit is wat je je voorstelt bij Laos!

Toch is er wel iets aan het veranderen in Muang Ngoi. Het opkomende backpacktoerisme zorgt ervoor dat het dorpje langzaam aan authenticiteit inlevert. Guesthouses schieten als paddenstoelen uit de grond en bij aankomst in het dorpje word je direct meerdere keren aangesproken om jou in hun paradijsje van een slaapplek te krijgen. Het landschap blijft beeldschoon, maar of het nog écht authentiek is, dat zul je voor jezelf moeten gaan ervaren!

Hoe kom je in Muang Ngoi?

Je bereikt Muang Ngoi het makkelijkste per boot vanaf Nong Khiaw. Na een uur varen ben je in het rivierdorpje. Inmiddels gaat er ook een weg naar Muang Ngoi, maar met de bus doe je er twee keer zo lang over.

Populair op Travly