Sri Lanka

Mirissa

In het zuiden van Sri Lanka vind je de mooiste stranden en gezelligste badplaatsen van het land. Mirissa is één van die plaatsen en vooral populair onder backpackers. Het is er levendig, de golven zijn perfect voor surfers en het is één van de beste regio’s ter wereld om walvissen te spotten. Bovendien ligt het vlakbij andere leuke badplaatsen, zoals Galle en Unawatuna.

Mirissa is zo’n plek waar je weleens veel langer blijft hangen dan je vooraf had gedacht. Het is er gezellig en levendig, maar zeker niet te druk. Je kunt heerlijk eten in één van de restaurants aan het strand en daarna een drankje doen in een gezellige bar. Een leuke bestemming als afsluiter van je vakantie in Sri Lanka!

Walvissen spotten

Naast surfen en relaxen op het strand is er niet heel veel te doen in Mirissa. Wel worden overal boottochten aangeboden om walvissen te spotten. Het is natuurlijk enorm indrukwekkend om deze gigantische dieren te zien, maar verdiep je wel eerst in het tourbureau voor je iets boekt. Helaas gaan niet alle operators respectvol om met de dieren, dus wat research is hier wel op zijn plaats. Want aan dieronvriendelijke praktijken wil je natuurlijk niet bijdragen!

Overnachten

Banana Garden
Banana Garden

Onlangs vernieuwde kamers - ruim, schoon en modern - vriendelijk personeel

Garden Inn
Garden Inn

Frisse kamers met ventilator of airco - op fijne locatie in Mirissa - uitzicht op de tuin

Populair op Travly