Sri Lanka

Minneriya National Park

Als je graag olifanten in het wild wil zien in Sri Lanka, dan moet je op safari in het Minneriya National Park. Samen met het aangrenzende Kaudulla National Park staat dit gebied bekend als een plek waar olifanten zich in grote groepen verzamelen. Tijdens ‘The Gathering’ vindt hier zelfs de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld plaats!

Jeepsafari in Minneriya National Park

Je kunt je voorstellen dat dit één van de beste plekken in Sri Lanka is om wilde olifanten te spotten. Vooral in het droge seizoen (mei t/m september) heb je een goede kans op grote groepen olifanten. Als je heel veel geluk hebt, zie je een kudde van wel 100 olifanten bij elkaar!

De olifanten kunnen zich vrij verplaatsen tussen Minneriya en het Kaudulla National Park. De rangers zullen je in principe altijd meenemen naar het wildpark waar de olifanten op dat moment zitten.

Je mag niet zelf met een auto het park in, dus je zult een jeepsafari moeten boeken. Dit is makkelijk te regelen vanuit je accommodatie in de plaatsen Sigiriya of Polonnaruwa. Reken op ongeveer €25 – €30 per jeep (max. 6 personen). Daarnaast moet je nog het entreegeld voor het park betalen. (ong. 4000 roepies ≈ €20 p.p.) Het beste moment van de dag om een safari te doen is vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag.

Naast olifanten kun je trouwens ook apen, diverse vogelsoorten, varanen, leguanen en herten spotten!

Alternatieven voor een safari in Minneriya

Minneriya en Kaudulla liggen in centraal Sri Lanka, vlakbij de steden Dambulla, Polonnaruwa en het dorp Sigiriya. Kom je hier niet langs tijdens je reis, dan is er nog een andere plek in Sri Lanka waar je veel kans hebt om olifanten in het wild te zien. Dat is Udawalawe National Park in het zuiden van Sri Lanka. Dit park is goed bereikbaar vanuit Ella of Mirissa. Naast olifanten heb je hier ook een goede kans om krokodillen te zien. Er leven ook een paar luipaarden in het park, maar om deze te zien moet je heel veel geluk hebben. Daarvoor zijn je kansen in het Yala National Park veel hoger!

Hoe kom je in Minneriya National Park?

De beste uitvalsbasis voor een safari in het Minneriya National Park is Sigiriya – bekend vanwege Lion Rock – of de tempelstad Polonnaruwa. Je kunt vervolgens vanuit je accommodatie de safari in het park boeken. Sigiriya bereik je makkelijk met de bus of tuktuk vanuit Dambulla (15 minuten) en Polonnaruwa is bereikbaar met de bus vanuit Kandy (3 uur reistijd) en Dambulla (1,5 uur reistijd).

Overnachten

Rivonway Hotel Polonnaruwa
Rivonway Hotel Polonnaruwa

Mooie ligging tussen de rijstvelden - ruime kamers - in Polonnaruwa

Sigiri Lion Villa
Sigiri Lion Villa

Fijne kamers en eigenaren - serveren goed, lokaal eten - in Sigiriya

Populair op Travly