Colombia

Minca

Heb je genoeg van de hitte en chaos in de stad Santa Marta, dan is het bergdorp Minca het perfecte toevluchtsoord. Op slechts 45 minuten rijden ligt dit piepkleine bergdorpje met een waanzinnig mooie omgeving. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het groene regenwoud en bij de idyllische watervallen. Doordat Minca op 600 meter boven zeeniveau ligt, wordt het er niet zo warm als aan de kust. Ook is het er veel rustiger, er wonen maar 1.000 mensen in het dorp. Een oase van rust en natuur vlakbij het drukke Santa Marta dus!

Het landschap rondom Minca leent zich perfect voor een intensieve hike of mountainbiketocht. Het is er bergachtig en groen en de watervallen maken het plaatje compleet. Het is de thuisbasis van ontzettend veel vogelsoorten en je zou ook apen kunnen spotten in de boomtoppen. De belangrijkste highlights in de omgeving van Minca zijn Pozo Azul, Cascades de Marinka, het uitzichtpunt Los Pinos en de koffie- en cacaoplantage La Candelaria. In een dag of 2 kun je alle highlights bezoeken en tussendoor genieten van de fijne sfeer in het dorp.

Hoe kom je in Minca?

Vanaf Santa Marta kun je de bus pakken naar Minca. Die doet er ongeveer 45 minuten over en kost je 2,50 euro voor een enkele reis. De minivans vertrekken vanaf Mercado Publicado in Santa Marta (calle 11). De busjes vertrekken niet op vaste tijden, maar zodra ze vol zitten.

Handig om te weten

  • Er zijn geen pinautomaten in Minca, dus pin nog even wat contant geld in Santa Marta voor je naar Minca reist.
  • Minca ligt op 600 meter boven zeeniveau en heeft daardoor een wat ander klimaat dan het nabijgelegen Santa Marta. In de avonden kan het best afkoelen en in de middag valt er regelmatig een bui. Neem dus niet alleen je korte broek en t-shirt mee, maar ook lange kleding en een regenjas. Goede wandelschoenen zijn op de slechte wegen van Minca trouwens ook geen overbodige luxe!

Overnachten

Finca Carpe Diem Ecolodge
Finca Carpe Diem Ecolodge

Gelegen in schitterende omgeving - buitenzwembad - leuk aanbod van tours en activiteiten - keuze uit slaapzaal of eigen kamer

Populair op Travly