Argentinië

Mendoza

Voor wijnliefhebbers mag een bezoek aan de wijnregio Mendoza zeker niet ontbreken! De bergachtige regio is vooral beroemd vanwege de uitstekende Malbec wijnen. Er zijn tal van wijnhuizen om te bezoeken, honderden verschillende wijnen uit de regio te proeven en de omgeving is ook nog eens prachtig. Wat wil je nog meer!

Wijnregio Mendoza

In Mendoza wordt zo’n 80% van alle Argentijnse wijnen geproduceerd. De wijnregio Mendoza is op te delen in 3 gebieden: de Maipu Valley, Luján de Cuyo en de Uco Valley. De Maipu Valley ligt het dichtste bij het centrum van Mendoza en is daarmee het makkelijkste te bereiken. Met de tram, de bus of de taxi sta je zo tussen de wijnhuizen en kun je per fiets van wijnboerderij naar wijnboerderij. Luján de Cuyo ligt op ongeveer een half uur rijden van het centrum en is lastiger te bereiken met het openbaar vervoer. Je zult een taxi moeten nemen of een auto moeten huren om de wijnhuizen in dit gebied te bezoeken. De mooiste en bergachtigste regio is de Uco Valley. Dit gebied ligt echter wel op meer dan een uur rijden van het stadscentrum van Mendoza.

Bij veel wijnhuizen kun je een rondleiding krijgen, wijnen proeven of zelfs lunchen of dineren. Je kunt georganiseerde wijntours boeken in het centrum, maar je kunt ook zelf reserveringen maken bij wijnhuizen van je keuze en op eigen houtje er naartoe gaan.

Aconcagua berg

In de provincie Mendoza vind je ook de imposante Aconcagua berg. Met een hoogte van 6.962 meter is dit de hoogste berg op het Amerikaanse continent en zelfs de hoogste berg ter wereld buiten Azië. De berg kan beklommen worden, maar dat is vooral vanwege het zuurstofgebrek op deze hoogte een behoorlijke uitdaging! Voor minder ervaren klimmers: het is ook al prachtig om over de wegen rondom de berg te rijden!

Hoe kom je in Mendoza?

Je bereikt Mendoza eenvoudig per vliegtuig of met de bus. Vanuit Buenos Aires sta je met het vliegtuig in slechts 2 uur in Mendoza. Neem je de bus, dan ben je wel een uur of 14 onderweg. Ook vanaf andere Argentijnse steden zijn de busverbindingen goed. Zo ben je vanuit Cordoba in ongeveer 10 uur in Mendoza en vanuit het zuidelijke Bariloche doe je er zo’n 18 uur over. Ook ligt Mendoza dichtbij de grens met Chili. Vanaf de Chileense hoofdstad Santiago ben je met de bus al in 8 uurtjes in de Argentijnse wijnregio.

Populair op Travly