Australië

Melbourne

Met 3,5 miljoen inwoners is Melbourne een bruisende metropool en na Sydney de belangrijkste stad van Australië. Toch voelt het er relaxt aan en heeft de stad echt haar eigen sfeer. De rustige parken, Victoriaanse én moderne gebouwen, lange winkelstraten en gezellige wijken maken Melbourne een hele prettige stad. De stad bestaat eigenlijk uit allemaal kleine suburbs met elk hun eigen sfeer. Leuk om al die sferen zelf te gaan ontdekken!

Hoofdstad van kunst & cultuur

Melbourne wordt gezien als de kunst- en cultuurhoofdstad van Australië. De beroemde straatkunst in het zakendistrict draagt hier zeker aan bij. Vooral Hosier Lane is een aanrader! In de National Gallery of Victoria vind je de grootste en meest gevarieerde kunstcollectie van heel Australië. Het succesvolle museum moest zelfs een extra locatie openen om alle indrukwekkende kunst te kunnen tonen aan het publiek. In het Melbourne Museum kom je weer te weten over de Aboriginals en de interessante geschiedenis van Australië.

Bezienswaardigheden in Melbourne

Naast de musea heeft Melbourne nog tal van andere bezienswaardigheden. Sowieso is het straatbeeld in de stad al prachtig. Gotische kerken, Victoriaanse gebouwen en gebouwen uit het neoclassicisme worden afgewisseld met hypermoderne gebouwen. Het imposante Federation Square is hier een goed voorbeeld van. Op dit bijzondere plein worden de gezellige terrassen omgeven door ultramoderne gebouwen vol staal, glas en bijzondere geometrische lijnen. Tegelijkertijd vind je ook het prachtige treinstation Flinders Street en de St. Paul’s Cathedral op dit plein. Een unieke mix!

Voor een schitterend uitzicht over Melbourne ga je naar de Eureka Tower. Deze wolkenkrabber is maar liefst 300 meter hoog en telt 91 verdiepingen. Vanaf de 88e verdieping heb je het beste uitzicht over de stad! Voor rust en ontspanning ga je naar de Royal Botanic Garden. Het park is 36 hectare groot en herbergt duizenden verschillende bomen, planten en bloemen. Voor het zien van dieren en vissen ga je naar het Melbourne Aquarium. Dit is één van de beroemdste aquariums van Australië. Je ziet hier meer dan 250 soorten dieren en vissen en je kunt er zelfs zwemmen met haaien.

Leuke wijken

Fitzroy en Collingwood zijn geliefde wijken in Melbourne. Het heeft wat alternatieve cafés, restaurants en winkeltjes. Vooral het sfeervolle Brunswick Street en Smith Street zijn leuk. De wijken zijn ideale plekken voor een avondje uit. Een andere populaire wijk is het hippe St. Kilda. Je hebt er een fijn strand, pier en boulevard. Het stikt er van de restaurants, eetcafés en muziekpodia. In deze levendige strandwijk spot je met een beetje geluk ’s avonds pinguïns!

Populair op Travly