Colombia

Medellín

Met 2,5 miljoen inwoners is Medellín de op één na grootste stad van Colombia. Waarschijnlijk ken je Medellín als één van de gevaarlijkste steden ter wereld en als het hoofdkwartier van ’s werelds beroemdste drugsbaas Pablo Escobar. Vanuit Medellín runde hij zijn wereldwijde drugsimperium. Dat zorgde voor rivaliserende bendes, geweld en moord. Als je meer wilt weten over het imperium van Pablo Escobar, dan kun je in Medellín een Pablo Escobar Tour doen.

Tegenwoordig is Medellín een fijne en veilige plek om te verblijven. Dankzij het fijne klimaat, het gehele jaar ongeveer 22 graden, wordt Medellín ook wel stad van de eeuwige lente genoemd.
Het is een vrij moderne stad waar koloniale gebouwen afgewisseld worden met wolkenkrabbers. Plaza Mayor is het belangrijkste plein van de stad. De Kathedraal de la Candeleria en het Museo de Antioquia zijn interessant om te bezoeken. In de stad vind je diverse kunstwerken van Botero, Colombia’s beroemdste kunstenaar. Op Plaza Botero staan een aantal van zijn kunstwerken waarbij hij mensen en dieren in absurde proporties uitbeeldt.

In Medellín vind je een groot aantal parken waar je lekker kunt relaxen. Berríopark ligt het meest centraal in de stad, maar het Arvi Ecotourism Park wordt het meest bezocht. Dit gigantische park bestaat uit meren en bossen waar je kunt wandelen, sporten, kajakken en kamperen.

Winkelen doe je het beste in de wijken El Poblado, Oviedo en El Tosoro. Iedere zaterdag kun je op de markt op Mercado de San Alejo terecht voor goedkopere en handgemaakte spullen. De kleurrijke stalletjes geven de markt een gezellig gezicht!

Medellín is bekend door het jaarlijkse bloemenfestival. De bijnaam van de stad is dan ook ‘Capital of Flowers’. Voor een goed uitzicht over Medellín kies je voor het spannende paragliden. Blijf je liever met je voeten aan de grond? Dan kun je de Cerro Nutibara beklimmen. Deze heuvel van 80 meter ligt twee kilometer buiten het centrum en geeft je een goed uitzicht over de stad. Verder maak je vanuit Medellín eenvoudig een (dag)tripje naar Guatapé en El Peñol.

Overnachten

Kolor Hotel Boutique
Kolor Hotel Boutique

Ruime kamers met eigen badkamer en airco - gelegen in rustig gedeelte van El Poblado - op <10 minuten lopen van restaurants en cafés - vriendelijk personeel

Los Patios Hostal Boutique
Los Patios Hostal Boutique

Mooi ingericht hostel - middenin het hart van El Poblado - gezellig dakterras met bar - ruim aanbod aan (gratis) activiteiten en tours

Populair op Travly