Laos

Luang Prabang

Luang Prabang is met stip de culturele hoofdstad van Laos. Het staat vol met tempels en andere oude gebouwen en vroeg in de ochtend kun je getuige zijn van de aalmoes-ceremonie met de monniken. Daarnaast heeft Luang Prabang ook mooie natuur in de omgeving (must do: Kuang Si watervallen) en is de sfeer er fantastisch. Typisch een plek waar je langer blijft hangen dan gepland. Vervelend hoor! ;-)

In Luang Prabang is van alles te zien en te beleven. In en rondom de stad vind je tientallen tempels, dus alleen daarmee ben je al een paar dagen zoet. De bekendste tempels zijn Wat Xieng Thong, Wat Wisanulat (ook wel bekend als Wat Visoun), Wat Mai Suwannaphumaham, Wat Manorom en Wat Chom Phet. Als je bereid bent om heel vroeg op te staan, dan kun je bij zonsopkomst de aalmoes-ceremonie bijwonen. In de straten van Luang Prabang schenken gelovigen voedsel aan de monniken.

Ben je meer een natuurliefhebber, dan moet je echt een bezoek brengen aan de Kuang Si watervallen. Kenmerkend voor deze prachtige watervallen is de blauwe kleur en de vele treden waarover het water naar beneden valt. Soms lage treden, soms behoorlijk hoog. Het is een idyllische plek waar je ook nog eens lekker af kunt koelen en kunt zwemmen.

Daarnaast is het leuk om een kijkje te nemen bij de ochtendmarkt en avondmarkt in Luang Prabang. En natuurlijk mag je het uitzicht vanaf Phou Si Mountain niet missen. Kortom, genoeg te beleven in Luang Prabang!

Hoe kom je in Luang Prabang?

Luang Prabang heeft een vliegveld, dus je kunt middels een binnenlandse vlucht of bijvoorbeeld vanuit Thailand naar de stad vliegen. Met de bus reizen kan natuurlijk ook. Vanaf Vang Vieng doe je hier zo’n 6 tot 7 uur over. Vanaf het rivierdorpje Nong Khiaw ben je 3 tot 4 uur met de bus onderweg.

Populair op Travly