Laos

Luang Namtha

In het hoge noorden van Laos ligt de provinciehoofdstad Luang Namtha. In de geïsoleerde provincie wonen diverse minderheden en ervaar je Laos op zijn authentiekst. De schitterende natuur is perfect voor wandelaars en mountainbikers. De dichtbegroeide jungle van Nam Ha National Park is met stip het hoogtepunt van de regio!

Luang Namtha is een klein stadje dat je gebruikt als uitvalsbasis voor trekkings, fietstochten en kayakken in de natuur. Luang Namtha bevindt zich eigenlijk vooral rond één centrale straat en heb je dus zo gezien. Vlakbij het provinciehoofdstadje lopen twee rivieren: Nam Tha en Nam Ha. In het regenseizoen zijn deze rivieren erg wild en perfect voor een avontuurlijke kayak- of rafting tour!

Bergstammen rondom Luang Namtha

In de buurt van Luang Namtha leven tal van bergstammen en minderheden. Deze traditionele stammen leven in primitieve dorpen. Wanneer je een bezoek brengt aan de bergstammen, zul je merken dat het net is alsof de tijd heeft stil gestaan. Er wordt gekookt op een kampvuur, de wc is een gat in de grond en jezelf wassen doe je in de rivier. De Hmong en Lahu zijn bekende etnische minderheden in de regio. Een bezoek aan deze traditionele volkeren is een echte must als je in Luang Namtha bent.

Nam Ha NPA

Voor ongerepte en wilde jungle moet je in het Nam Ha National Protected Area zijn. De felgroene begroeiing en prachtige dieren maken een jungle trekking één van de hoogtepunten van je reis door Laos. Samen met een gids ontdek je de verschillende soorten planten en bomen en zoek je naar sporen van wildlife. Misschien zie je wel een luipaard, tijger of olifant!

Hoe kom je in Luang Namtha?

Vanuit Luang Prabang kun je met de bus naar Luang Namtha. Dit duurt ongeveer 8 uur. Om je reis in tweeën te knippen, kun je een stop maken bij het idyllische rivierstadje Nong Khiaw en later doorreizen naar Luang Namtha.

Populair op Travly