Colombia

Los Nevados Nationaal Park

Dit nationale park in de koffieregio van Colombia is één van de meest opvallende stukken natuur van je reis door Colombia. Hoge bergen, groene valleien, vulkanen en blauwe meren. Het park is gelegen in de Andes en heeft de meest geweldige uitzichten. Valle de Cocora is met haar lange, slanke palmbomen één van de highlights in het park. Dit unieke stukje natuur trekt veel reizigers naar het nabijgelegen dorp Salento en het is overduidelijk waarom. De landschappen zijn één van de mooiste in Colombia!

Valle de Cocora: ééndaagse hike

Er is een populaire wandeltocht van 4 tot 5 uur waarbij je eindigt in de spectaculaire Cocora Vallei. Je wandelt door een groen dal, langs weilanden, door dichte bossen, steekt riviertjes over, komt langs uitzichtpunten en uiteindelijk wandel je dwars door de Cocora Vallei. In de vallei groeien de hoogste palmbomen ter wereld. Het staat er vol mee! De vallei is een plaatje, maar eigenlijk is de hele hike een groot genot.

Met wat geluk kun je bijzondere vogels spotten in het park. Ook het Otún-meer, dat op 4.000 meter hoogte ligt, is fantastisch om te bezoeken. Salento is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van Los Nevados Nationaal Park.

Hoe kom je in Los Nevados National Park?

Je bezoekt het park het makkelijkste vanuit het nabijgelegen dorp Salento. Vanaf het centrale plein in Salento vertrekken geregeld jeeps die naar het startpunt van de ééndaagse hike naar Valle de Cocora gaan.

Overnachten

Posada Casa Salento
Posada Casa Salento

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding - dichtbij het centrale plein in Salento - zorgzaam en lief personeel - eigen badkamer

Casa Borbon
Casa Borbon

Op perfecte locatie in Salento - schone kamers met eigen badkamer - behulpzaam personeel - goede prijzen

Populair op Travly