Indonesië

Lombok

Lombok is een verborgen parel van Indonesië. Het ligt 35 kilometer ten oosten van Bali en het is kleiner, maar het heeft zoveel te bieden. Je vindt er de vulkaan Rinjani met fascinerende kratermeren en warmwaterbronnen. Ook ga je naar Lombok voor de ongerepte natuur, heerlijke stranden, groene rijstvelden en blauwe baaitjes. Kuta is een populaire plaats op Lombok en vanaf Lombok sta je zo op de Gili Eilanden. Genoeg te doen dus!

De Gunung Rinjani vulkaan van ruim 3.700 meter is kenmerkend voor het eiland. Een beklimming van de vulkaan is zwaar, maar echt de moeite waard. In het Gunung Rinjani National Park liggen ook prachtige kratermeren en warmwaterbronnen. Dus mocht de klim naar de top je iets teveel van het goede zijn, dan is het Gunung Rinjani National Park alsnog een echte must tijdens je bezoek aan Lombok.

Senaru

Senaru is een stadje aan de noordzijde van het eiland. Het is de uitvalsbasis voor het beklimmen van de vulkaan, maar ook voor andere uitstapjes in de omgeving. Met een scooter of fiets verken je het authentieke platteland en onwijs groene rijstvelden. Een tocht naar de Sendang Gile waterval (125 meter hoog) of Tiu Kelep waterval is ook leuk.

Mataram & Senggigi

Mataram is de hoofdstad van Lombok, maar niet perse leuk om te bezoeken. Er staan veel overheidsgebouwen en er is weinig bijzonders te zien. In de buurt van Mataram ligt de badplaats Senggigi. Dit is de drukst bezochte plaats van Lombok. Er zijn op Lombok mooiere stranden te vinden, maar doordat het aan de westkant van het eiland ligt heb je wel perfect uitzicht op de ondergaande zon. Op ongeveer 2 kilometer afstand ligt de tempel Pura Batu Bolong. Bij de altaren en pagodes komt de bevolking tijdens zonsondergang samen om offers te brengen. De sfeer in Senggigi zelf is niet top, hierdoor wordt het vaak gebruikt als tussenstop en blijven veel backpackers niet heel lang hangen in het stadje.

Stranden

De mooiste stranden van Lombok vind je aan de zuidkust van het eiland. Kuta Lombok en Mawun Beach liggen in/nabij Kuta en het water is er kristalhelder. Het strand van Tanjung A’an is nog vrijwel onontdekt en schitterend. Een bezoek aan Lombok wordt vaak gecombineerd met de Gili Eilanden waar je vooral genieten van strand en zee.

Praktische informatie

Lombok heeft een internationaal vliegveld, dus je kunt er naartoe vliegen. Met de boot is ook goed mogelijk. Vanaf Padangbai in Bali varen iedere dag meerdere boten naar Lombok. De boottocht duurt ruim een uur. Ook vanaf de Gili Eilanden kun je in ongeveer een half uur naar Lombok varen.

Van juni tot en met oktober is het droge seizoen en daardoor de beste reistijd voor dit paradijs!

Populair op Travly