Colombia

Leticia

Helemaal in het zuiden van Colombia ligt het stadje Leticia, de toegangspoort naar de Amazone. Dit vriendelijke stadje ligt aan de Amazonerivier en op het drielandenpunt met Peru en Brazilië. De Amazone jungle bedekt ongeveer 1/3 van Colombia en Leticia ligt er vol in. Het is echt in de middle-of-nowhere, je kunt er alleen per vliegtuig komen. Vanaf Leticia kun je tal van tours doen om het ongerepte regenwoud en de inheemse stammen te ontdekken.

Met een oppervlakte van 5.5 miljoen vierkante kilometer is de Amazone het grootste tropische regenwoud op aarde. De jungle is het leefgebied van een onwijs groot aantal verschillende flora en fauna. We weten in ieder geval dat er meer dan 1.300 vogelsoorten, meer dan 427 soorten zoogdieren en meer dan 3.000 soorten zoetwatervissen leven. Niet schrikken, maar het aantal ontdekte insectensoorten staat op zo’n 100.000! We hoeven je dus niet uit te leggen dat de Amazone een plek is waar je tal van dieren kunt spotten!

Je verplaatst je met de boot door deze ongerepte, groene omgeving. Zo kun je naar het Reservaat Natural Heliconia en het Reservaat Natural Palmari. Het ecologische park Parque Ecológico Mundo Amazónico ligt op 15 minuten van Leticia en op 45 minuten ligt het National Park Amacayuca. Ga op ontdekkingstocht door deze wereldberoemde jungle en wie weet kom je slangen, dolfijnen of kaaimannen tegen.

Hoe kom je in Leticia?

Je kunt niet over land naar Leticia reizen, dus je zult moeten vliegen. Vanaf Bogota gaan er meerdere vluchten per dag. Als je ook door Peru wilt reizen, dan kun je vanaf Leticia met de boot naar de Amazone stad van Peru: Iquitos.

Overnachten

Hostal La Esperanza
Hostal La Esperanza

Kamers met airconditioning, erg welkom in Leticia! - gelegen in fijne, rustige buurt - eigen badkamer - attente eigenaar - uitstekend ontbijt

Hostel Casa de las Palmas Tours
Hostel Casa de las Palmas Tours

Beschikt over zwembad, tuin en barbecuefaciliteiten - keuze uit slaapzaal en privé kamer - comfortabel en schoon - behulpzame eigenaar

Populair op Travly