Nieuw-Zeeland

Lake Taupo

Lake Taupo is een bijzonder meer in Nieuw-Zeeland. Het is niet enkel het grootste meer van het land, maar ook ontstaan door een bijzondere, heftige vulkaanuitbarsting. Het meer wordt omringd door drie vulkanen en witte stranden. De fotogenieke plek is ideaal om te vissen, watersporten en voor adrenaline kicks!

Ontstaan van Lake Taupo

Het meer heeft een oppervlakte van 616 vierkante kilometer. Dat is bijna 3x de oppervlakte van Amsterdam! De grootste vulkaanuitbarsting ooit zorgde voor het ontstaan van het meer. In het jaar na 186 was er een vulkaanuitbarsting die zo heftig was dat het gehele Noordereiland bedekt was met as. De krater die was ontstaan liep vol met kristalhelder water. Dit is Lake Taupo!

De idyllische omgeving

De omgeving van Lake Taupo is prachtig, mede door het uitzicht op de vulkanen van Mount Tongariro, Mount Ngauruhoe en de altijd besneeuwde Mount Ruapehu. Het meer wordt omgeven door witte stranden van vederlicht puimsteen en her en der tref je rotsige inhammen. Het meer is uitermate geschikt om te vissen, doordat er veel forel in het meer leeft. Ook kun je zwemmen in het meer, maar het water is wel behoorlijk koud. In Acacia Bay heb je een fijn strand en volop watersportactiviteiten, zoals waterskiën, surfen en raften. Doordat de Waipahihi-warmwaterbronnen bij deze baai liggen, is het water wat warmer.

Adrenaline kicks

Lake Taupo is ook één van de mooiste plekken voor een spannende skydive of bungeejump. Het immense en prachtige meer is de meest geliefde locatie voor een sprong in het diepe op het Noordereiland. Op zoek naar meer spanning? Rock ’n Ropes is een bijzondere attractie die je in de bossen ten noorden van Lake Taupo kunt doen. Klimmen, klauteren, springen, op balken balanceren en dat allemaal op grote hoogte. Niet voor iedereen weggelegd!

Het stadje Taupo is een fijne uitvalsbasis voor een paar heerlijke dagen rondom Lake Taupo.

Populair op Travly