Colombia

La Guajira

La Guajira is een typische off the beaten track bestemming in Colombia. In deze noordelijke provincie vind je uitgestrekt woestijnlandschap dat wordt gecombineerd met indrukwekkende kustlijnen. Aan de mooie stranden kun je heerlijk tot rust komen. Of juist actief zijn op het water door te gaan surfen! Het leven is simpel in La Guajira. Slapen doe je in een hutje of hangmat en luxe kennen ze hier niet. La Guajira is een bestemming die je absoluut zal bijblijven!

De mooiste stranden van La Guajira vind je in de buurt van Cabo de la Vela. Playa Pilon de Azucar en Ojo de Agua staan bekend als de beste stranden van het gebied. En het fijne is: soms zie je hier gewoon niemand! Het noordelijkste puntje van La Guajira is Punta Gallinas. Het is de ultieme surfplek, omdat hier altijd wel wind staat.

Naast de stranden van La Guajira is er nog iets interessants in de regio: de inheemse bevolking. Regelmatig zul je een Wayuu zien lopen en wie weet kun je iets mee krijgen van hun tradities en gebruiken. Het geeft La Guajira net dat beetje extra bovenop andere strandbestemmingen in Colombia.

Populair op Travly