Zuid-Afrika

Kruger National Park

Brullende leeuwen, spelende apen en rennende zebra’s, je kunt ze zomaar tegenkomen in het Kruger National Park. Dit wildpark is perfect voor safari’s door de grote concentratie aan wilde dieren. Je vindt er de voltallige Big Five, een enorme populatie olifanten en er leven cheetah’s, nijlpaarden en krokodillen. Het maakt het Kruger Park één van de bekendste wildparken ter wereld!

Het is niet alleen één van de bekendste, maar ook één van de grootste safariparken ter wereld. Het Kruger Park is 352 kilometer lang en gemiddeld 60 kilometer breed. Het park biedt de grootste variëteit aan dieren binnen heel Afrika. Meer dan 147 zoogdieren, ruim 500 vogelsoorten, 114 soorten reptielen en 49 soorten vissen leven in het wildpark. Een perfecte plek voor mooie safari’s!

Door de goede wegen en bewegwijzering is het Kruger Park uitermate geschikt voor een selfdrive safari. Met je auto rijd je door het park en tref je zomaar wilde dieren op of langs de weg. Als je met een ranger op pad gaat, kom je meer te weten over het leven van de dieren en de ranger weet vaak de plekken waar bijzondere dieren zich schuil houden!

Overnachten in het Kruger National Park

Het wildpark beschikt over meer dan 25 kampen en lodges binnen de parkgrenzen. Net buiten het park vind je nog eens honderden accommodaties om de nacht door te brengen. In het Kruger Park varieert het aanbod van kamperen tot slapen in een luxe lodge. Veel overnachtingslocaties bieden mogelijkheden om ter plekke te dineren of ontbijten, doordat na zonsondergang de hekken van het kamp sluiten voor de nacht.

Populair op Travly