Cambodja

Kratie

Kratie is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, maar verwacht hier geen grote, drukke stad. Het plaatsje is eerder slaperig te noemen, maar het is prima voor 1 a 2 dagen. In de buurt is namelijk genoeg leuks! Vlakbij Kratie kun je de zeldzame Irrawaddy dolfijnen spotten en rondom Kratie vind je nog echt authentieke Cambodjaanse dorpen. De ligging aan de Mekong geeft Kratie extra pluspunten!

Irrawaddy dolfijnen spotten

Als je zo’n 15 kilometer langs de Mekong noordelijk rijdt, dan kom je in het plaatsje Kampi. Dit is de plek om op een bootje te stappen en de Irrawaddy dolfijnen te zien. Deze bijzondere dolfijnen hebben een stompe snuit en zijn bijna uitgestorven. Ze leven enkel nog bij de 4000 islands in Laos en in de Mekong bij Kampi. In totaal zijn er nog niet eens meer 100 van op de wereld! Extra bijzonder dus als je deze diersoort ziet.

Idyllisch platteland

Op de weg van Kratie naar Kampi kom je langs authentieke dorpjes. Het is net of de tijd hier heeft stil gestaan. Je ziet hoe de locals leven van landbouw en veehouderij. Het is dé plek om even te onthaasten en mee te gaan in het rustige tempo van deze dorpen. Ook kun je vanaf Kratie de veerboot nemen naar het eilandje aan de overkant: Koh Trong. Met de fiets verken je dit relaxte eilandje waar niet eens auto’s kunnen komen. Heerlijk toch!

Hoe kom je in Kratie?

Kratie ligt ten noordoosten van de hoofdstad Phnom Penh. Vanaf de hoofdstad kun je met de bus naar Kratie reizen, maar bereid je voor op een flinke rit. Heb je geen zin om de hele dag in de bus te zitten, dan zou je een tussenstop kunnen maken in Kampong Cham. Dit ligt ongeveer op de helft van de route!

Overnachten

Soriyabori Villas Resort
Soriyabori Villas Resort

Gelegen op het groene eiland Koh Trong - resort met zwembad, bar en restaurant - voor reizigers met ruimer budget

Populair op Travly