Thailand

Koh Tao

Koh Tao is het duikparadijs van Thailand. Het kleine eilandje ligt vlakbij Koh Samui en is een must-go voor duik- en snorkelliefhebbers. Schildpadden zwemmen je regelmatig voorbij en je vergaapt je aan de exotische vissen en het kleurrijke koraal. Niet gek dat de bijnaam van Koh Tao schildpaddeneiland is! Ook heb je goede kans om tijdens je duik haaien te zien in het heldere water. Het binnenland is groen en er zijn volop mogelijkheden voor een gezellig drankje aan het einde van de dag. Een heerlijke plek!

Je duikbrevet halen op Koh Tao

Op Koh Tao vind je meer dan 25 duikspots en ruim 50 duikscholen. Door de onderlinge concurrentie leer je hier duiken voor een zacht prijsje. Je haalt bijna nergens ter wereld goedkoper je PADI! Voor 280 euro inclusief accommodatie heb je je duikbrevet op zak. Al een ervaren duiker? Een ‘fun dive’ kost je ongeveer 25 euro.

Snorkelen

Blijf je liever wat dichterbij de kust, haal dan je snorkelset tevoorschijn! Shark Bay is de beste snorkelplek van Koh Tao. Je zwemt hier tussen de zwartpuntrifhaaien, spannend! Het water is er wat minder helder en je moet dus iets beter opletten om een haai te spotten. De haaien komen eigenlijk nooit dichtbij, ze zijn bang van de luchtbellen die je blaast tijdens het snorkelen.

Andere activiteiten op Koh Tao

Even genoeg in het water gelegen? Klim dan naar het Mango Viewpoint en geniet van een adembenemend uitzicht. De klim is vrij pittig, dus je kunt eventueel ook uitwijken naar het John Suwan uitkijkpunt. Een andere aanrader is een uitstapje naar Koh Nang Yuan. Dit eiland bestaat eigenlijk uit drie delen die door een zandstrook met elkaar verbonden zijn. Prachtig! Hier moet je echt naar het viewpoint waar je schitterende foto’s kunt maken! Na je duiklessen kun je even tot rust komen op één van de stranden van Koh Tao. Sairee Beach is het populairste strand onder backpackers. Sai Nuan Beach is iets rustiger en ook een leuk strand. Het uitgaansleven is op Koh Tao niet zoals bijvoorbeeld in Koh Phangan, maar je kunt hier zeker in de avonden gezellig wat drankjes doen op het terras.

Populair op Travly