Cambodja

Koh Rong

Wie denkt dat Cambodja geen tropische eilanden heeft, heeft het echt mis. Koh Rong bewijst het tegendeel. Het zeewater is helder, het strand prachtig wit en de wuivende palmbomen maken het plaatje compleet. Op Koh Rong kom je om te zwemmen, zonnen, feesten en te snorkelen. Heel veel meer is er ook niet te doen, maar dat hoeft ook helemaal niet!

Koh Rong heeft een 43 kilometer lange kustlijn en in het midden van het eiland is het enkel natuur. Jungle, watervallen, palmbomen, ook dat is Koh Rong. Vanaf Sihanoukville vaar je in een uurtje (met de speedferry) naar Koh Rong. De meeste toeristen komen aan in het dorpje Koh Touch waar het barst van de restaurants, cafés en bars. Dit is de meest levendige plek op Koh Rong en de place to be als je goed wilt feesten.

Wil je liever wat meer rust, dan zul je een accommodatie moeten zoeken die iets verder van Koh Touch ligt. Maar ook de minder fanatieke feestgangers is er keuze genoeg.

Helaas is Koh Rong door het opkomende toerisme allang geen ongerept, tropisch eiland meer. De hygiëne laat vaak te wensen over en de prijskwaliteitverhouding van hostels en bungalows is regelmatig beneden peil. Verwacht dus niet teveel luxe bij je verblijf op Koh Rong!

Wat te doen op Koh Rong

Zoals gezegd is er niet enorm veel te doen of zien op Koh Rong. De stranden zijn de belangrijkste bezienswaardigheid. ;-) Het onderwaterleven is wel de moeite waard om te ontdekken, dus huur een snorkel of neem duikles en ga op verkenning onder water!

Goed om te weten

  • Op Koh Rong zijn (nog) geen pinautomaten. Neem dus voldoende contant geld mee!
  • Zowel de accommodaties als eten en drinken is duurder dan wanneer je op het vasteland van Cambodja bent. Regelmatig laat de kwaliteit van de bungalows en hostels wel te wensen over helaas…
  • Je bereikt Koh Rong met de boot. Je hebt de keuze uit verschillende maatschappijen die met snelle catamarans tussen Sihanoukville, Koh Rong en Koh Rong Samloem varen. Vanaf Sihanoukville naar Koh Rong is het meestal een uurtje varen. Bij de meeste maatschappijen koop je een open retour ticket. Dit betekent dat de datum waarop je terugkomt nog niet vast staat. Je kunt dus op het eiland bepalen hoe lang je wilt blijven. Handig!

Overnachten

Nest Beach Club
Nest Beach Club

Gelegen aan het rustige 4K Beach - alleen slaapzalen - voldoende privacy - goed restaurant - feestjes en gezamenlijke activiteiten

Populair op Travly